Свързани новини

18.09.2013 11:19

Бунтовниците обезглавиха пилота на сирийския хеликоптер, свален над Турция

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пилот на сирийския хеликоптер, който бе свален в понеделник от турските ВВС, бе пленен и обезглавен от сирийските бунтовници. Потресаващи кадри със зверството обикалят мрежата. На тях се вижда обезглавеното тяло на пилота, а главата му се търкаля на метри от него.


Засега официални източници не са потвърдили, дали обезглавеното тяло в униформа на сирийски пилот наистина принадлежи на някой от управлявалите хеликоптера на сирийската армия, или това е само бунтовническа пропаганда. Според някои източници, пилотът е бил обезглавен от сирийските бунтовници, след като хеликоптерът бе свален от турски изтребители.


На видеото също се вижда как някои от главорезите преджобват обезглавеното тяло. Според други информационни източници, главата на пленения е била отрязана след неговата смърт. На други видеа се вижда как бунтовниците стрелят по пилота, докато той се спуска с парашута си. Предполага се, че кадрите са заснети близо в Латакия в мланините Ал Акрад в Сирия.


Видеото е само поредното зверство от ужасяващите се престъпления срещи човечеството извършвани в рамките на конфликта в Сирия.


В понеделник вечерта турските ВВС свалиха сирийски хеликоптер, нарушил турското въздушно пространство и игнорирал призивите да го напусне. По хеликоптера, руско производство Ми 17, е била изстреляна ракета от турски изтребител. Целта е поразена, съобщи тогава на пресконференция вицепремиерът Бюлент Аръчн.


В Дамаск признаха, че сваленият от Анкара хеликоптер на сирийските ВВС действително е нарушил въздушното пространство на Турция. Но това е станало погрешка: пилотът е следил група бунтовници и не е забелязал как се е оказал във въздушното пространство на друга държава.


От сирийската столица добавиха, че скрити намерения са причината Анкара да свали нашия хеликоптер „Прибързаният отговор на турска страна, особено с оглед на това, че хеликоптерът се е връщал и не изпълнявал бойна мисия, е доказателство за истинските намерения на правителството на (турския премиер Реджеп Тайип) Ердоган спрямо Сирия – да нагнети напрежението и да предизвика ескалиране на ситуацията по границата между двете страни”, се казва в съобщение на сирийските въоръжени сили.


При това, по данни на агенция Ройтерс, в Дамаск настояват, че хеликоптерът е бил свален, когато се е намирал във въздушното пространство на Сирия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион