Жителите на четири села са готови на бунт заради лошото състояние на отсечката и я описват като „гробница”.

Свързани новини

09.09.2022 14:12

Бунт край София заради лош път, редовни и служебни правителства нехаят за трасето Самоков-Мальовица

Видян 682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дупки на пътя Самоков-Мальовица обръщат коли и предизвикват тежки инциденти. Жителите на четири села са готови на бунт заради лошото състояние на отсечката и я описват като „гробница”. По пътя се движат и училищни автобуси. Това засилва притесненията на местните, които чакат ремонт на отсечката вече половин век.


Престъпното безхаберие на служебните правителства на президента Радев, на кабинета "Петков" и на предишни правителства може да доведе до фатални, непоправими последици, сигнализират живеещи в района. 


От Агенция "Пътна инфраструктура"твърдят, че е предвидено изкърпване на настилката, а срокът за изпълнение на възложените дейности е 30 септември.


Ето какво обаче разказа пред камерата на ПИК TV кметицата на Говедарци Лорита Иванова:


"Много малка част от пътя бе преасфалтиран. Сега няма средства за нашия път, защото той е доста, 28 км. От АПИ не постъпват средства за този път, те само си избират изпълнителите. Имаме уверението им, че до 30 септември ще бъдат запълнени дупките, за което много се съмнявам. Това е поредното обещание, защото на 1 юни, когато правихме протеста 4-те села, г-н Сачански обеща 12 хил. кв.м. асфалт. Но до този момент, както сами виждате, нищо не се случи".


Хората са възмутени, защото плащат винетки, "Гражданска отговорност" и е безобразие сами да дават средства за ремонта на опасния път. Дори и да имат желание, от АПИ не разрешават.


"Туристите идват събота и неделя, нашите хора са всеки ден тука. Автобусите се чупят, колите се повреждат. Безхаберието е пълно! Смело мога да кажа. Никой не мисли за нас", заявява Иванова. "Искаме легнали полицаи, защото хората, които идват тук, карат с безогледна скорост. Но пътят не е асфалтиран, как да ги направят тези легнали полицаи?", добавя тя.


Хората от Говедарци казват, че пътят не е оправян 40-50 години. 


"Въпросът тук е държавен, колко пъти снимаха. А дупките са ужасни! На хората им писна", споделя жена от Говедарци и допълва: "Хората млъкнаха, защото явно паричките спират нещата. И то е в цяла България".


Друг мъж обяснява, че по пътя Говедарци - Мальовица често стават катастрофи: "Има много дупки, особено при лошо време като се напълнят. Движението е много натоварено, особено петък, за Мальовица".


Кратерите по пътя са с размери от 50 см та до метър широки. Дупките са и върху стария асфалт, и върху новия. Ако има две коли, дъжд или сняг, шофьорите не могат да преценят колко са дълбоки дупките, може да се стигне до много критични ситуации - не само с потрошени коли, но и с потрошени човешки животи. 


Десетки читатели на медията вече сигнализираха медията ни за проблемния път. Какво прави АПИ и защо шефовете й не спазват обещанията си? Ще се наеме ли служебното правителство да реши проблема, да успокои местните жители и да върне отново туристите в района?


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби