Свързани новини

02.09.2009 17:34

Бум на пострадали от газови бутилки в София

Видян 1731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бум на пострадали от избухване на газови бутилки отчитат в „Пирогов“. Десет души са постъпили в болницата с изгаряния вследствие на инциденти през последните два месеца, съобщи БТА. Двама от тях са починали. Голяма част от пациентите са получили висока степен на изгаряния - от 30 до над 70%, уточни проф. Огнян Хаджийски - началник на секцията по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов".


Причината за инцидентите се корени най-често в газовата инсталация, а не в самата бутилка, коментират специалистите. Ползвателят на инсталацията е длъжен да я регистрира пред избран от него лицензиран орган за извършване на технически надзор. Тези прегледи се извършват веднъж годишно. Строго се забранява нагряването на съда, като не се допуска размразяване на внесена отвън бутилка в зимния сезон. Това става често с изкуствено затопляне или преливане на газ от една бутилка в друга, което е особено опасно, предупреждават експертите. На бензиностанции и газостанции те трябва само да се подменят пълна срещу празна, но в никакъв случай не бива да се зареждат, заяви инж. Анета Томова - началник на отдела "Безопасна експлоатация на газови съоръжения" в "Топливо" АД.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак