Свързани новини

15.02.2016 14:32

Бум на кражбите на автомобили среден клас

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След като през януари 19' писа за бума на кражби на коли, незапомнен от 90-те години насам, се оказва че тази негативна тенденция продължава. Автокрадците все повече предпочитат най-масовите марки автомобили. Има бум на тези кражби, въпреки че според полицията общо автокражбите са намалели след задържането на четири банди, съобщи бТВ.



Данни показват, че средно 7 шофьори остават без колите си в цялата страна всеки ден. Най-много откраднати автомобили има в големите градове - София, Пловдив и Бургас.  Столичните автобанди са около 15. По-голям проблем обаче са външните, които са около 40. Автобандитите атакуват през седмицата - между 22 часа и полунощ и 4 и 6 сутринта, рядко в събота и неделя.
Вероятно се питате как набелязват колите и въобще можем ли да опазим собствеността си. За кражбите на коли от първо лице действащ автокрадец разказа пред bTV. Има 15-годишен стаж и 3 присъди зад гърба си. Излежал ги е и пак е в играта.
Разкрива, че избира колите с таксиметрови шофьори. "Набелязва кола, след което - като се задигне, той взима процент от нашата печалба”, призна той.



По думите му има и непробиваеми коли - не повече от 2-3 марки, които не могат да се задигнат, всичко друго си има своя начин. Разказа, че след кражбата карат колата в някои от софийските квартали и я оставят в междублоково пространство.
"Има инкубационен период, ако няма проблем, по своето направление отива - извън страната или за части”, каза още той. В автоморгите също се пласират.
Споделя, че много от собствениците предпочитат да дадат откуп и да си върнат колата. Обикновено сумата е 20-30% от стойността на автомобила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак