Свързани новини

07.08.2021 14:08

Булсатком за 1/4 млрд. лв. отива при Спас Русев

Видян 8102 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият доставчик на телевизия в България "Булсатком" има избран нов собственик - Спас Русев, пише Капитал . Сделката е очаквана и е пореден опит за промяна в оператора, след като от пет години имаше проблем с изплащането на дълговете и кредитори и фондове се опитват да го оздравяват през последната 1-2 години.


Година след продажбата на БТК Спас Русев ще влезе в нов оператор, като е избран за предпочитан купувач на проведения от инвеститорите в компанията търг. Той купува през свързаното дружество "Вива корпорейт България", създадено през април, в което управители са две чуждестранни лица. Негов собственик е регистрираната в Люксембург фирма Viva Corporate, която пък е създадена през 2016 г. и тогава за собственик е посочен точно Русев. Единствените въпросителни са дали и за колко време ще го управлява самостоятелно, или ще препродаде компанията (или просто най-големия й актив - абонатите) на друг играч.


Според информация на "Капитал" Русев е подал най-високата оферта от над 120-130 млн. евро, като на финалната права е имало още един кандидат - собственикът на "Теленор България" PPF Group. И двете предложения са били близки като стойност, а победителят е избран заради условията да изплати сумата бързо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 08.08.2021 17:16

    Купуват и продават с пари без покритие ......................накрая обявяват фалит като фирма. Работещите отиват на улицата, а собствениците обикновено в Дубай !

  • 001 царски боклук 07.08.2021 20:21

    Този престъпник още ли е жив и на свобода?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог