Временно изпълняващ длъжността директор "Новини, актуални предавания и спорт" ще бъде Ралф Бартолайт, който е CEO на бТВ. Междувременно медията ще търси и заместник на Хекимян.

Свързани новини

25.09.2023 16:08

бТВ веднага спряла достъпа на Хекимян до нюзрума, взема мерки да защити името и репутацията си

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Външна на бТВ агенция ще следи за обективността на отразяването на предизборната кампания за местните избори в медията. Това се казва в позиция на bTV Media Group по повод това, че вече бившият директор на "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията Антон Хекимян бе издигнат за кандидат-кмет на София от ГЕРБ.

Хекимян ръководеше новините и публицистиката в бТВ допреди два дни, когато от телевизията изненадващо обявиха, че приемат оттеглянето му от поста с "незабавен ефект". Тогава неофициално се заговори, че той ще бъде "нестандартното решение" на Бойко Борисов за кандидат на партията му за кмет на София. Днес това беше официално потвърдено.

От бТВ посочват в позицията си, че след като медията е приела оставката на Хекимян, "незабавно" е ограничила достъпа му до "нюзрума на бТВ и всички други ресурси на компанията".

Временно изпълняващ длъжността директор "Новини, актуални предавания и спорт" ще бъде Ралф Бартолайт, който е CEO на бТВ. Междувременно медията ще търси и заместник на Хекимян.

"бТВ оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно", казва Ралф Бартолайт, цитиран от медията.

"Своевременно ще обявим нашия редакционен план за отразяване на предизборната кампания за Местни избори 2023, който ще гарантира безпристрастност и на новините", посочват още от бТВ.

Ето какво гласи позицията на bTV Media Group:

"Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години. Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане.

Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България.

От 23 септември (събота), Ралф Бартолайт, CEO на bTV, заедно с ръководния екип на отдел "Новини", пое управлението на нюзрума. В редакцията на bTV работят опитни и утвърдени журналисти, чийто професионализъм и етика са доказани, а постиженията им говорят сами за себе си. Нашите журналисти следват ценностите и принципите, изложени в редакционните насоки на СМЕ. Повече информация можете да намерите тук . Г-н Бартолaйт ще бъде временно изпълняващ длъжността директор "Новини, актуални предавания и спорт" до намирането на подходящ заместник.

Редакционната колегия на СМЕ ще продължи да ангажира bTV със своето присъствие и опит, и да гарантира обективно, безпристрастно и висококачествено съдържание от екипа за новини и актуални предавания. Информация за членовете на нашия уважаван съвет можете да намерите тук.

Своевременно ще обявим нашия редакционен план за отразяване на предизборната кампания за Местни избори 2023, който ще гарантира безпристрастност и на новините.

Ще използваме услугите на трета страна - външна агенция, която да следи за обективността на нашето новинарско отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания.

Упълномощен представител от редакционната колегия на СМЕ ще бъде на разположение да отговаря на въпроси, които българските медии могат да имат във връзка с нашето предизборно отразяване.

"bTV оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно", заяви Главният изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на "Новини, актуални предавания и спорт" Ралф Бартолaйт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да