Свързани новини

10.08.2017 10:53

БСП ще предложи алтернативен бюджет

Видян 994 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП ще предложи алтернативен бюджет, опрян на три основни стълба – образование, доходи и сигурност“. Това обяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в сутрешния блок на БНТ.


Според него управленската програма на ГЕРБ е писана от чиновници и има чисто бюрократичен подход.


„Очакването нещо да се случи е в края на мандата на това правителство, което очевидно няма да удовлетвори много социални групи, предвид протестите и исканията на хората още от самото начало“, коментира Калоян Паргов.


По думите му, в кампанията за първи път всички са влезли в полето на БСП с обещанията за доходи и високи пенсии. „А това, което мотивира хората да гласуват, няма да се случи веднага“, коментира социалистът. Той подчерта, че образованието е дългосрочна инвестиция, тъй като основният проблем на бизнеса е недостигът на квалифицирана работна ръка. „Вече на работодатели им се налага дори да внасят служители отвън“, обясни той.


Според Паргов алтернативният бюджет е израз на политиките. „По отношение на доходите – рестриктивността и консервативността в поведението на няколко вече правителства на Борисов, доведе и до тези протести. Имаме проблем с инвестиционния климат. Бизнесът не вижда перспектива, спокойствие, сигурност и търси други възможности извън България“, допълни той. Според него преките чуждестранни инвестиции са на много ниско равнище. „Това показва отрицателна тенденция и води до невъзможност да се изпълнят и тези социални обещания, защото това е свързано с повече пари и възможности“, уточни Паргов.


Той цитира анализ на министъра на финансите, според който над половината общини имат просрочени задължения. „Това е притеснително и означава, че те бавят разплащането до техните доставчици на услуги, включително и бизнеса. Над 1.2 млрд. лв е задължението на общините, като над 50% се формира от Столична община“, обясни председателят на БСП-София. Според него са нужни спешни мерки и решението е да има повече икономика.


„Денят се познава от сутринта. Първите сто дни на едно управление са като сутринта, защото в рамките на това управление се констатират две неща – протести и скандали“, коментира Калоян Паргов. Той обясни, че МВР е емблематично за правителствата на Борисов по повод и фигури на ГЕРБ, свързани с това ведомство.


„Странно е как тези хора, които са били част от системата, в един момент техните колеги излизат на протест заради лошите битови условия, липсата на перспектива и мотивация. Техният протест е справедлив и заради нивото на заплащане. 700-800 лв е средната заплата на хора, които са по 24 часа, дават допълнителни дежурства, имат ненормирано работно време заради различни събития, в които са ангажирани да опазват реда и сигурността“, каза още Калоян Паргов. Той подчерта, че има недостиг на полицаи, а трябва да бъдат назначени до края на годината само в София 800-900 души. Паргов посочи още, че проблема с облеклото на служителите и скъсаните обувки, дадени им преди 7-8 години.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще сте чаровни и мили

Днес ще сте чаровни и мили, общуването ще ви се отдава с