Свързани новини

04.03.2021 12:33

БСП ще обяви кандидат-президентската си двойка след парламентарния вот

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„След като БСП спечели парламентарните избори, ще обяви своята кандидат-президентска двойка“, заяви председателят на предизборния щаб на социалистите Георги Свиленски в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. Това обаче не означава, че БСП е недоволна от дейността на настоящите обитатели на „Дондуков“ 2, подчерта Свиленски и допълни, че партията е издигнала Румен Радев и Илиана Йотова и тя ги е избрала.

Кои ще бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент, ще решат българските социалисти, а не Корнелия Нинова, категоричен е председателят на предизборния щаб на „столетницата“.

Същото важи и за листите на БСП за парламентарните избори, те са избрани от Националния съвет, а не от Нинова и обвиненията в авторитаризъм към лидера на „столетницата“ са безпочвени, заяви Свиленски.

Знаковите лица, които напуснаха БСП, го направиха, „защото останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана много лоша и авторитарна", допълни председателят на предизборния щаб на „столетницата“.

Целта, която преследва БСП на предстоящите избори, е да стане първа политическа сила и да не допусне ново управление на ГЕРБ, заяви Свиленски, според когото това е напълно постижимо, но той отказа да коментира дали Корнелия Нинова ще си подаде оставката, ако „столетницата“ не победи.

Георги Свиленски беше уклончив и по въпроса с кого би се коалирала БСП в бъдещия парламент.

Партньори на БСП могат да са „тези партии, които искат да се смени модела на здравеопазване, в образованието да има един учебник за един предмет във всеки клас, които искат прогресивния данък… Ако вие приемате тези неща и сте готови да работим над тях, добре дошли сте", посочи Свиленски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби