Свързани новини

24.09.2014 16:48

БСП пред разцепване от ВИС-аджия

Видян 3405 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варна по традиция ще се превърне в място на основно сражение на изборите. Но не между ГЕРБ и БСП. Червената партия вече воюва сама със себе си.


Първо сайтът Афера, после и други морски медии, разказаха за битките, които текат между кандидатите на столетницата за избираемите 2 или 3 места в листата на социалистите. Заради преференциите в изборния кодекс на Мая Манолова, по ирония на съдбата, собственият й мъж Ангел Найденов, който е водач, може да отпадне от следващия парламент. Причината е, че малко познатият на широката публика Асен Димитров, наричан Дебелия, се намесил в играта на „чавки”. Легендарната фигура нашумява първо като шеф на рекламата на ВИС, когато през 1996 г. отборът слага логото си върху фланелките на футболния отбор Левски и така спасява от фалит клуба и неговия собственик Томас Лафчис, съпруг на сегашната шефка на БНТ, а тогава – само тв звезда, Вяра Анкова.


Димитров минава за близък до орг.секретаря на БСП Димитър Дъбов, който след всички изборни провали, за изненада на мнозина, остана на поста си и дори е водач на листата в Шумен. За него се смята, че от своя страна е близък до СИК, особено след шумния скандал около пропадналото назначаване на негов човек за зам-министър в МВР при Орешарски. Тогава се разбра миналото на Иван Иванов в шуменския офис на групировката от 90-те години.


Според залаганията на журналистите от морската столица най-вероятно от цялата игра на Дебелия щял да си изпати не Ангел Найденов, понеже Михаил Миков бил настоял пред фактора да не го пипа, а градският лидер на червените Борислав Гуцанов. Той успя да премести вечния си конкурент Красимир Янков от второто място, което първоначално му се паднало от Позитано 20, на очевидно неизбираемото четвърто място.


Вместо него на сребърната позиция бе класирана Анелия Клисарова от кабинета Орешарски. По време на нейното министерстване из червените среди вървеше шегата, че не тя, а Дидо Дънката е министър на просветата, заради близостта й с бизнесмена. Той обаче нямало да помага на БСП, а на ББЦ на тези избори, ако се вярва на местните медии.


Гуцанов остава трети в листата и се надява на втори мандат в парламента като също смятал да си помогне с набиране на голям брой преференции. Ако не, разчита поне неговото момиче – Ани Клисарова, да влезе.


Ала планът му може да се окажат само надежди, ако Янков се окаже катапултиран като набере повече преференции. Според кодекса на Мая, по който правим и тези избори, с инвестиция в рамките на 50 000-60 000 лева, човек със задна позиция може да се окаже избран в листата на партията си и да стане депутат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв