22.06.2016 16:37

БСП иска отмяна на Закона за училищното образование

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Депутатите от БСП в парламента са внесли проект за отмяна на Закона за предучилищното и училищното образование, който предстои да влезе в сила от 1 август.  Те са категорични, че на 15 септември училищата няма да успеят да започнат нормално учебната година след влизане на закона. Левите депутати искат той да влезе в сила през 2017 г., а не сега.



„В момента в системата на образованието е пълен хаос, а учениците ще започнат училище без учебници", аргументира се депутатът от БСП лява България Валери Жаблянов. За тази една година министерството ще има възможност да осигури учебници за децата от 1 до 5 клас, които тази година щели да учат с помощни „материали”, също така ще се оправи програмата за 8 клас, който отпада и ще влезе в програмата от 1 до 7 клас, смятат от БСП.



Депутатите поискаха за пореден път и оставката на министъра на образованието Меглена Кунева заради обещанието й за увеличаване на учителските заплати и използването на учителите за политически цели.



Професор Румен Гечев от БСП поиска да знае от управляващите защо казват, че нямат пари за увеличение на учителските заплати, а в същото време твърдят, че имат допълнително 1.5 - 2 милиарда лева, които са влезли в бюджета.
БСП са категорични, че при управляващите има разпад, тъй като образователният министър увеличава заплатите, а премиерът не знае.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион