Свързани новини

03.02.2015 16:27

БСП иска оставката на екоминистъра, предлага промени в Закона за водите

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП поиска оставката на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева заради последиците от проливните дъждове през последните дни. Социалистите посочват, че това е най-малкото, което може да се очаква, а истинската отговорност е на премиерът Бойко Борисов.


"Абсолютно неприемливо е изказването на министъра на околната среда и водите - да се свиква с бедствията, защото се дължат на климатични промени. Това е цинично изказване към хората, които пострадаха", коментира зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България Корнелия Нинова.


От партията казват, че причините да се стига до подобни щети са безконтролната сеч на гори през последните години, както и безконтролното използване на реките. 


"БСП ще направи предложение за изменения в Закона за водите", каза още Нинова. От левицата ще искат създаване на единен орган за контрол, тъй като в момента такъв липсва и отговорността се прехвърля между институциите и няма координация между тях. Друго, за което ще настояват от БСП, е увеличение на санкциите за неподдържане на водоеми. 


"Събрах информация колко административни нарушения и наказания има. Имаше предписания към язовири в Кърджалийско да се предприемат конкретни мерки по някои язовири, но 6 месеца не бяха предприети и тези хора не бяха наказани. Правиш му предписание, след една седмица не го е изпълнил, спираш му язовира, рушиш го, ако трябва, вкарваш го в разследване и прокуратура и да си лежи присъдата", смята Нинова.


"Ако е природна стихия – добре, но тук става въпрос за човешка немарливост, грешки, печалбарство дори от хората, които имат язовири и ги ползват като рибарници. В Мизия на третия ден ловяхме шарани. Това е абсурд", подчерта тя.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби