Свързани новини

14.11.2011 16:35

БСП и ГЕРБ се сдърпаха за районните кметове

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет назначи кметовете, които ще управляват районите на София. Половината от общо 24-ата такива в предишния мандат, запазват постовете си, а за останалите места бяха избрани нови. СОС гласува предложените от кмета на София Йорданка Фандъкова кандидатури за постовете. Изборът бе направен с тайно гласуване, при което номинираните получиха между 40 и 43 гласа За. Новоизбраните кметове положиха клетва пред Столичния общински съвет.
Предложението на Фандъкова предизвика дискусия сред съветниците. Групата на БСП не подкрепи предложенията й. Червеният общинар Жельо Бойчев заяви, че с промяната в начина на избор - от пряко гласуване на назначаване от общинския съвет, хората по места са лишени от избор. Бойчев заяви, че предложенията не са съгласувани със съветниците на БСП, а липсата на диалог и силовото налагане на районните кметове лишава партията от възможността да подкрепят и оценените вече досегашни районни кметове, които са част от предложението за нови кметове.
Председателят на ГЕРБ Малина Едрева заяви, че вотът на гражданите на местните избори дава основание на партията да носи отговорността за управлението на града. В решаването на политическите проблеми на града ние винаги сме търсили подкрепа, каза тя. Промяната в законодателството през 2007 година с вкарване на избираемост на районните кметове беше направена в последния момент, за да се реши политическата битка с Бойко Борисов, допълни Едрева.
Прошко Прошков от Синята коалиция заяви, че групата няма да прави политика с избора на районни кметове и ще подкрепи предложенията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец