Тагарев бе спряган за сигурна номинация след като бившият вече министър Стефан Янев подаде оставка

Свързани новини

22.03.2022 09:23

БСП беше против назначаването ми за министър на отбраната: Проф. Тагарев

Видян 1629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против да стана министър на отбраната”. Това каза в студиото на „Здравей, България” проф. Тодор Тагарев. Той бе сочен за кандидат за нов министър, след като бившият вече Стефан Янев подаде оставка.


 


 


„На 28 февруари министър-председателят Кирил Петков обяви моето име като единствена номинация, а не като опция. След това определени среди се активизираха, за да блокират моята номинация”, категоричен е бившият отбранителен министър.



По думите му България е единствената страна, в която все още се води дебат трябва ли да окажем военна помощ на Украйна.


 


„Този дебат започна от висши места у нас и с него поддръжниците на руската агресия изнесоха своята отбрана на много предни позиции”, каза с военни термини проф. Тагарев и допълни, че тезите, които в момента се дискутират у нас са несъстоятелни. Трябва да се дискутира как точно да помогнем на Украйна, а не дали да го правим, смята той.


 


„Не виждам съществена разлика между тезата на Стефан Янев и тази на президента Румен Радев, че България не трябва да се намесва в конфликта между Русия и Украйна. Те използваха дори една и съща фраза. Не бих искал да спекулирам с това доколко думите им се дължат на пряко влияние”. Така бившият военен министър отговори на въпрос на водещите дали подозира зависимости от Кремъл на ключови позиции у нас.


 


 


Черно-бял. Така проф. Тагарев нарече конфликта между Русия и Украйна и го сравни с този през 90-те години, когато Ирак напада Кувейт.


 


„Сега също имаме страна агресор, в лицето на Русия, и страна жертва. В тази черно-бяла ситуация ние къде се намираме? Ние сме НАТО, но казваме, че няма да помогнем на жертвата. Това означава, че помагаме на агресора”, каза още той.


 


Според Тагарев, заради храбрите и геройски действия на украинските армия и народ, няма пряка опасност за сигурността на България.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак