Най-големият руски авиопревозвач "Аерофлот" отбелязва значителен ръст в броя на полетите си това лято, въпреки санкциите срещу страната, съобщи през уикенда Aviation Source News, позовавайки се на данни за полетите.

Свързани новини

15.07.2023 17:00

Броят на полетите на най-голямата руска авиокомпания се увеличава

Видян 6453 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият руски авиопревозвач "Аерофлот" отбелязва значителен ръст в броя на полетите си това лято, въпреки санкциите срещу страната, съобщи Aviation Source News, позовавайки се на данни за полетите.

Между 4 и 11 юли "Аерофлот" е извършил 789 полета, което е с близо 68% повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщава изданието на своя уебсайт, цитирайки данни от компанията за проследяване на полети RadarBox.

На емблематичната руска авиокомпания ѝ липсват само 29 полета, за да достигне общия брой, регистриран през същия период на 2019 г., преди пандемията от коронавирус и санкциите, свързани с военната операция на Москва в Украйна, отбелязва Aviation Source News. От началото на лятото броят на полетите непрекъснато се увеличава, допълва изданието, като отдава нарастването на бързия ръст на вътрешните полети и на "известен ръст на международния пазар".

Западните санкции, наложени на Москва миналата година, забраниха на руските превозвачи да извършват полети до дестинации в САЩ и ЕС. Неотдавна обаче Москва възобнови преките въздушни връзки с Грузия и Куба и обяви планове за директни полети до Индонезия. Аерофлот продължава да изпълнява полети до редица дестинации в Азия.

Санкциите също така забраняват на най-големите производители на самолети в света - Boeing и Airbus - да предоставят части, поддръжка и техническа помощ на авиокомпании или на компании за поддръжка в Русия.


Оттогава насам Москва започна разработването на заместители на вносните самолети, като обеща милиарди за разширяване на националния флот.

По данни на RadarBox вторият най-активен тип самолет на Аерофлот след Airbus A320 е Sukhoi Superjet 100 - регионален самолет, проектиран от руската Обединена авиостроителна корпорация.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.07.2023 00:43

    тук има само изкопаеми архифашета, денкчета, кирчета и други дребили -дребни дебили

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли,