За сравнение, цифрата на инвестируемите активи в Г-7, включваща Канада, Франция, Япония, Италия, САЩ, Великобритания и ЕС, е 110 трилиона долара към декември 2023 г., според данни, предоставени на CNBC от Андрю Амолис, анализатор в New World Wealth. Очаква се броят на милионерите да се увеличи с 45% през следващото десетилетие.

Свързани новини

24.02.2024 07:32

Броят на новите милионери в страните от БРИКС ще нарасне рязко

Видян 7224 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според неотдавнашен доклад на Henley & Partners до 2034 г. броят на новите милионери в страните от БРИКС ще нарасне рязко, допринасяйки за най-голямото увеличение на богатството сред всички групи държави.

Групата на БРИКС от нововъзникващи икономики, която преди това включваше Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, претърпя значително разширяване, след като през януари тази година към нея се присъединиха Иран, Етиопия, Египет и Обединените арабски емирства. Саудитска Арабия, която също беше официално поканена, също ще стане член.

Според доклада общият размер на инвестируемото богатство, което понастоящем притежават физическите лица в страните от БРИКС, възлиза на 45 трилиона долара, а броят на милионерите се очаква да нарасне с 85 % през следващото десетилетие. Понастоящем в групата има 1,6 млн. физически лица с инвестируеми активи на стойност над 1 млн. долара, включително 4716 лица с над 100 млн. долара и 549 милиардери.

За сравнение, цифрата на инвестируемите активи в Г-7, включваща Канада, Франция, Япония, Италия, САЩ, Великобритания и ЕС, е 110 трилиона долара към декември 2023 г., според данни, предоставени на CNBC от Андрю Амолис, анализатор в New World Wealth. Очаква се броят на милионерите да се увеличи с 45% през следващото десетилетие.


"[БРИКС] отправя предизвикателство към световния ред и се утвърждава като мощен съперник на Г-7 и други международни институции", заяви Доминик Волек, управляващ съдружник и ръководител на Henley & Partners за Югоизточна Азия, по време на представянето на доклада в интернет.


Междувременно Амолис заяви пред CNBC, че "прогнозата за 85% от богатството на БРИКС ще бъде най-високият ръст на богатството на който и да е блок или регион в световен мащаб".

Според доклада Индия е водеща по отношение на ръста на инвестиционните активи, като се очаква до 2033 г. богатството на глава от населението да скочи със 110%. ОАЕ са готови за 95 % ръст, докато цифрите за Китай и Етиопия се очаква да нараснат съответно с 85 % и 75 %.

БРИКС вече е изключително влиятелен играч в световната икономика, който предлага атрактивни нови възможности за инвеститори, предприемачи и талантливи личности с висока нетна стойност, заяви главният изпълнителен директор на Henley & Partners, Юрг Щефен.

Междувременно водещият експерт по лични финанси и инвестиции Джеф Опийд заяви, че държавите, които някога са били считани за "развиващи се", "нововъзникващи" или с пейоративното "трети свят", сега са динамични икономики, които променят световния ред. "В икономическо отношение незападните държави - с БРИКС в авангарда - тласкат света към нова реалност: Това е нова икономическа, социална и парична ситуация, която нарушава това, което светът е приемал за нормално в продължение на почти осем десетилетия", заявява Опийк, цитиран в доклада.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец