Свързани новини

11.03.2014 13:05

Брюксел възстанови на България 957 млн. лева

Видян 1190 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Благодарение на усилията на ръководството на Държавен фонд Земеделие Европейската комисия възстанови на България сумата от 957 млн. лева в много кратки срокове. Парите са платени от ДФЗ на 30 януари 2014 г. по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) със средства от държавния бюджет. Така е спазен ангажиментът земеделците да получат първия транш по СЕПП до края на месец януари, а Европейската комисия възстанови сумата за месец”, събщиха от институцията. Фондът е наричан „най-богатата банка в България”, тъй като през него минават най-много средства от еврофондовете.


С решение на управителния съвет на Държавен фонд Земеделие от 10 март 2014 г. Татяна Ангелова е назначена за заместник-изпълнителен директор с ресор Държавни помощи и програма САПАРД. Тя е родена в Пловдив на 12 януари 1980 г.   През 2001 г. завършва бакалавърска степен по Тропично и субтропично земеделие” в Аграрния университет в Пловдив, чийто ректор беше (преди да стане министър) професор Димитър Греков. Година по-късно се дипломира като магистър в специалност Агрохранителни технологии и биотехнологии в същия университет. Владее английски и руски език. Татяна Ангелова започва работа като експерт в областната дирекция на ДФЗ-Разплащателна агенция в Пловдив през октомври 2002 г. През февруари 2003 г. е назначена за експерт в дирекция Инвестиционно кредитиране в централното управление на фонда. От април 2007 г. оглавява отдел Краткосрочно кредитиране и субсидиране, където отговаря за организирането, координацията и контрола на цялостната дейност по предоставяне на средства по краткосрочните финансови линии (кредити и субсидии)  в ДФ Земеделие и за държавни помощи в областта на земеделието.    През януари 2014 г. е назначена за директор на дирекция Инвестиционни схеми за подпомагане в ДФЗ-РА. Работата й е свързана с прилагането и изпълнението на схемите за държавни помощи и предоставяне на кредити за реализиране на инвестиции и създаване на дълготрайни активи в селското стопанство.


Както стана ясно от срещата на премиера с медиите в понеделник, субсидиите в земеделието ще бъдат преразпределени така, че малките и средните производители със стопанства до 300 дка да получават твърдо по 1250 евро годишно. Така ще се създаде трайна заетост на село, от което ще бъдат облагодетелствани повече от 80 000 семейства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което