Свързани новини

29.05.2013 11:43

Брюксел решава дали да отпусне колана

Видян 746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Брюксел решава днес дали да отпусне малко колана. Еврокомисията трябва да вземе решение дали да позволи на петте най-големи икономики от Евросъюза да превишат допустимите граници на бюджетния дефицит, вместо да осъществяват по-широки реформи.


На Франция, Испания и Холандия най-вероятно ще им бъде дадено време, за да свият дефицитите под законоустановената граница от 3% от БВП. Брюксел освен това ще освободи Италия от интензивния фискален мониторинг, въпреки решението на новия премиер Енрико Лета да облекчи данъчното бреме, предаде вестник "Файненшъл Таймс".


Европейската комисия (ЕК) ще направи това при условие, че правителствата на държавите се заемат с реформи на пазара на труда. Брюксел вярва, че отлагането им е допринесло сериозно за повишаването на безработицата в региона.


„Има определени граници на това, което може да се постигне с икономии“, коментира Маартен Вервай, старши икономист в Еврокомисията.


Комисията твърди, че не се отказва от фискалната дисциплина, като допълва, че Франция и Испания ще трябва да предприемат допълнителни мерки, за да поставят под контрол разширяващите се бюджетни дефицити.


Очаква се обаче Брюксел да разкритикува няколко правителства за бавния темп на реформите. От някои от страните Еврокомисията ще поиска незабавни действия заради рисковете от продължителната икономическа стагнация. Сред тях е и Франция, за която политиците в Брюксел и Берлин смятат, че изтича времето за важните икономически и трудови реформи.


Президентът на страната Франсоа Оланд от известно време се опитва да демонстрира, че безработицата не само във Франция, но и в цяла Европа е негов приоритет.


Испанският премиер Мариано Рахой настоява ЕС да промени бюджетните си процедури и да прекрати практиката да се налагат наказания на държавите от общността, които харчат повече, за да се борят с младежката безработица. „Трябва да спасим едно цяло поколение, което е уплашено. Имаме едно добре образовано поколение, а то не прави нищо. Това не е приемливо“, коментира също така италианският социален министър Енрико Джованини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог