Свързани новини

19.12.2014 12:15

Брюксел ни отпусна 2 млрд. евро за транспорт

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов отбеляза точка в полза на България, получавайки одобрение за оперативна програма "Транспорт" и инфраструктура за почти 2 милиарда евро. Това се случи по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Брюксел. Парите са за периода от 2014 до 2020 година.


800 млн. от тях ще бъдат за жп транспорта, магистралите Струма и Хемус от Ябланица до разклона на Ловеч и за тунела под Шипка. 400 млн. евро пък ще бъдат отпуснати за метрото в столицата.


Борисов лично предприе серия от ходове, с които направи всичко възможно, за да се отпушат парите от еврофондовете, изтъкват източници в Брюксел. Той разговаря по темите с немския канцлер Ангел Меркел и премиера на Великобритания Дейвид Камерън.


"Много съм доволен от усилията, които положихме през тези седмици. Мисля, че резултатите са повече от ясни. Ако на някой в София не му харесва това, да заповяда да протестира", коментира Бойко Борисов след хубавата новина. Той допълни, че от Брюксел са удържали на думата си, дадена пред него преди месец, и сега са отпуснали парите. "От името на българите им благодарим много", каза развълнуван премиерът.


Той помоли реформаторите и другите колеги, с които работят от ГЕРБ, да отчитат колко много неща са се направили, и да не се подвеждат по лобистки интереси, за де не слагат прът в колелото на държавата. Борисов имаше предвид противопостяването на партньорите си по отношение на замислената от ГЕРБ пенсионна реформа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец