Свързани новини

10.10.2014 14:35

Брюксел ни отпуска 10,5 млн. евро заради наводненията

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еврокомисарят за регионалната политика Йоханес Хаан обяви помощ на стойност 10,5 млн. евро за България за покриване на част от най-неотложните разходи, причинени от природните бедствия през май и юни. Помощта трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и от Европейския съвет.


Средствата са част от пакет на стойност близо 80 млн. евро, предложени от ЕС на Сърбия, Хърватия и България и са осигурени от Европейския фонд за солидарност, съобщи БГНЕС.


Сърбия ще получи 60,2 ммлн. евро, а Хърватия – 8,96 милиона. Парите ще бъдат използвани за възстановяване на жизненоважна инфраструктура и услуги, за възстановяване на разходите за спасителните операции и за покриване на част от разходите по разчистването в засегнатите от бедствието области.


"Решението отразява самото естество на Европейския фонд за солидарност, което е солидарност с нашите страни-членки и със страните, водещи преговори за присъединяване в момент на нужда след природните бедствия. Европейският фонд за солидарност помага на тези страни да се изправят отново на крака и да си възвърнат стабилността, застрашена от сериозните щети в икономическите сектори като туризма или разрушаването на основна инфраструктура. Предложената подкрепа ще помогне на Сърбия, България и Хърватия да се възстановят от ужасните наводнения по-рано тази година и за възстановяването на разходите по спасителните операции и разчистването в засегнатите области", заяви еврокомисарят Йоханес Хаан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак