Свързани новини

04.06.2014 14:20

Брюксел: Не спираме пари заради Южен поток, а за проекти в Бургас и Асеновград

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма данни Европейската комисия да готви блокиране на средства за България заради проекта Южен поток, заяви говорителката на европейския комисар по регионалната политика Йоханес Хан – Ширин Уилър. По този начин тя опроверга думите на президента Росен Плевнелиев, който вчера в Полша лансира лъжата, вероятно на базата на публикация в сайт на неговия авер Иво Прокопиев.


"Мога да потвърдя, че ние спряхме плащания по оперативната програма, наречена Регионално развитие. Става въпрос за части от нея, които се отнасят за градското развитие и туризма”, заяви говорителката на ЕК. Става въпрос за 90 млн. по одобрени преди повече от година проекти в общините Бургас и Асеновград, които нямат общо с правителството. Има и добра новина. От 23 май е започнало размразяване на ОП Околна среда. 


„Що се отнася до ситуацията с Южен поток, нямам информация да се готви спиране на средства, тъй като този проект не е свързан с европейските фондове. Трябва обаче да се има предвид, че основен приоритет за Европейската комисия е спазването на законите и ако има установени нарушения по който и да е проект, ние сме длъжни да вземем мерки", заяви Уилър пред ТВ7.  


„Вчера е получено писмо от ЕК от генерална дирекция Регионално развитие, с което уведомят управляващия орган, че временно се прекратяват плащанията по две искания за междинно плащане, които засягат две мерки на оперативната програма. Едната е Интегрирано градско развитие, другата е за развитие на туризма. Това заяви Деница Караджова, народен представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в НС пред журналисти в парламента. Тя се извини, че не разполага с детайлна информация, тъй като не е представител на министерство.  „Информацията, която имам, е, че се касае за няколко проекта и основният проект е свързан с интегрирания градски транспорт на общ. Бургас. Има проект по мярка туризъм на Асеновград. Има проект, по който бенефициент е МВР и той касае Националната служба за противопожарна безопасност и защита на населението и става дума за закупуване на техника за 6 областни центъра”, обясни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци