Свързани новини

17.08.2012 10:08

Британският външен министър: Няма да позволим на Асанж да напусне страната

Видян 1238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският външен министър Уилям Хейг обяви, че Великобритания няма да позволи основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж да напусне безпрепятствено страната. Еквадор предостави политическо убежище на Асандж едва вчера, след като в продължение на два месеца той се укриваше в посолството на страната в Лондон. Причината е искане на Швеция за екстрадирането му заради разследване по обвинение в изнасилване. Според Форин офис решението на Еквадор няма да окаже влияние върху ангажимента на Лондон за екстрадиция. Шведската страна определи действията на латиноамериканската страна като неприемливи и я обвини в опит за блокиране на съдебен процес. Посланикът на Еквадор в Стокхолм пък беше привикан на разговор на шведското външно министерство.

Организацията на американските държави свика специална среща във Вашингтон, за да обсъди отношенията между Лондон и Кито. 

Междувременно стана ясно, че Джулиан Асандж ще направи изявление на живо пред посолството на Еквадор в Лондон в неделя. Това ще е първата му публична поява от март. Говорителят на "Уикилийкс" Кристин Храфнсон отказа да даде повече подробности и не уточни дали Асандж ще се появи на някой от прозорците на посолството или на тротоара пред сградата. Почти сигурно Асандж ще бъде арестуван, ако напусне територията на посолството, където се укрива от два месеца, отбелязва Ройтерс.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион