От "Даунинг стрийт" досега не са дали обяснение за прибързаното напускане на лидера и все още не е ясно какво му е било казано на сцената

Свързани новини

08.11.2022 13:39

Британският премиер набързо напусна конференцията за климата

Видян 1122 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Британският министър-председател Риши Сунак внезапно бе изведен от конференцията за изменението на климата по средата на събитието, което обърка някои зрители, след като до него се появиха служители, които му прошепнаха на ухото, а след това го свалиха от сцената.

В понеделник по време на панел на спонсорираната от ООН конференция COP27 в Шарм ел Шейх, Египет, Сунак е забелязан да напуска залата набързо на кадри, споделени в Twitter от Лео Хикман от CarbonBrief, новинарски сайт, посветен на климата.

Съобщава се, че помощници на премиера са ги видели да се приближава към него на сцената, а един от тях е предал нещо на Сунак. Въпреки че остана седнал, след около две минути друг служител го заговори, след което той бързо напусна залата през задния изход.


От "Даунинг стрийт" досега не са дали обяснение за прибързаното напускане на лидера и все още не е ясно какво му е било казано на сцената. В някои местни медии обаче се появиха съобщения, че Сунак "е тръгнал по-рано, за да се подготви за основната си реч за изменението на климата, която е трябвало да произнесе по-късно следобед" - реч, която в крайна сметка е произнесъл.


Сунак направи своя международен дебют като министър-председател на COP27, след като зае лидерския пост в края на миналия месец. Той се срещна с редица чуждестранни лидери и беше топло посрещнат от новоназначения министър-председател на Швеция Улф Кристерсон.
 
Освен с председателя на Комисията на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен и френския президент Еманюел Макрон, Сунак се срещна и с новия десен министър-председател на Италия Джироджия Мелони.

Макар че първоначално той възнамеряваше да пропусне събитието на COP27, заявявайки, че службата му е заета с подготовката на предстоящото предложение за бюджет, Сунак промени курса си след критиките на законодателите и защитниците на климата. При обявяването на решението си да присъства на събитието премиерът заяви, че "не може да има дългосрочен просперитет без действия по отношение на изменението на климата" и обеща да помогне за създаването на "сигурно, чисто и устойчиво бъдеще".
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв