Свързани новини

04.03.2020 13:03

Брендо ще бута Рила

Видян 7828 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хотел Рила в центъра на София да бъде съборен и на негово място да бъде построена нова сграда. Това предвижда нов проект, поръчан от собственика му.


С кредит от банката на експоловинката на премиера Цветелина Бориславова, след десетилетия битки между еврейския съюз и Васил Божков, притежател на златната локация стана бившият кадър на СИК Брендо посредством дружество от кръга си.


Сградата ще бъде жилищна и ще запази същия обем и височина на сегашната, обясниха пред Дневник от Ателие Серафимов архитекти(АСА). Те са получили задание от собственика Рила-център ООД за концептуална разработка за "евентуално изграждане на 11-етажна жилищна сграда".


Никой дори не се е замислил какво един мащабен строеж на това място би причинил с тежките машини и повредите, които носят след себе си. Напомняме, че позволеният заход към Рила е откъм жълтите павета на ул. Леге, които и сега не са в прекрасно състояние, а смачкани от самосвали ще се превърнат в шок и ужас. В тежко положение и без тях е и ул. Цар Калоян от другата страна. Кръстовищата и на двете преки с ул. Алабин и със Съборна и сега са натоварени, не позволяват завои на подобна техника. А строителите нямат навика след това да се грижат за нанесените щети.


„Процедурата още е в начална фаза - инвестиционно намерение, което трябва да премине одобрения през Столичната община. Първо - през Направление Архитектура и градоустройство, а след това да се изготви Работен устройствен план, в който подробно да бъдат включени всички параметри на бъдещото строителство“, пише Дневник. Ние напомняме, че не е точно така. Още по-миналата година имаше запознаване с проекта в Район Средец при предишната му синя г-жа кмет, след което той беше одобрен.


"Преди месец изпратих предписание на собствениците на хотела да си оправят фасадата - има паднали плочи от облицовката. Те дойдоха да кажат, че направо ще го събарят и ще строят нова сграда", каза Трайчо Трайков, кмет на район Средец от Демократична България пред журналисти преди две седмици.


Добре е районният кмет, чиято работа е това, да помисли какво става с пространството пред хотел Рила, което от 3 десетилетия е оставено на произвола на съдбата и в момента прилича на клоака. Преди 1989 г. то се наричаше площад Карл Маркс, а след това е наричано „градинка“, но по-скоро е свърталище на просяци и бездомници и нещо като филиал на книжните търговци от пл. Славейков, след като бяха изгонени оттам поради ремонта на Графа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 04.03.2020 15:08

    В цял свят центърът на столицата и най-вече топ центърът е само административни сгради, само България се оказва, че е извън нормите и стандантите. Но при толкова и такива неграмотници по върха и при излючително високата корупция в България всичко е възможно, дори и на пук на стандарта и общоприетото

  • 003 Anonimen 03.03.2020 23:10

    Лека архитектурно-аритметическа забележка.Сегашната сграда е на 8 етажа,а новата,която щяла да е на 11 етажа щяла да си запази "височината".Ако това не е накаква безвкусна шега,то архитектурно за да си запази същата височина и да стане от 8 на 11 етажа,етажите трябва да се :скъсят" с около един метър на височина и да станат по 2.10 метра,вместо както до сега по 3.20 метра.Което значи че повечето от мъжете обитаващи новта сграда трябва да ходят приведени в помещенията в нея.Защото от пода до тавана помещенията ще станат високи вътрешно по 1.85 метра.Което е точна височина примерно за гиганти от рода на Иван и Андрей от "междинна станция", дори за Маги Халваджян,който заедно с Рачков и Зуека дори ще могат да подскачат вътре на тази височина без да си удрят умните глави в тавана,но няма да е недостатъчно висока за нормални на ръст посетители.

  • 002 Anonimen 03.03.2020 20:27

    зад Рила е погребан Левски според баба Ванга до църквата Св. Николай

  • 001 Anonimen 03.03.2020 18:10

    само супер идиоти ще се навият да живеят в центъра на София при най-мръсния въздух

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион