Свързани новини

28.04.2009 09:43

Братя Галеви ще участват в изборите?

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Кажи им, че ще се кандидатираме". Това са казали Ангел Христов и Пламен Галев на адвоката си Менко Менков в стаята за свиждане в следствения арест, съобщи БГНЕС.


Те не искат да възпрепятстват разследването и затова не се кандидатират за европарламента, посочи Менков. Съгласно закона за изборите се събира инициативен комитет от 5-7 души, който трябва да събере 10 000 подписа, за да могат граждани да се кандидатират за независими депутати, уточни адвокатът.
Засега не се знае как точно ще се участват братя Галеви в изборите, но според Менков, те ще направят това като независими кандидати.
Първан Дангов, бивш кмет на Дупница, от своя страна, заяви: "Дано това което казва Менков да е шега". В България има разделение на властите. Не може хора, които в момента са обвиняеми, да могат да командват политиката на един регион, като Кюстендилския, посочи бившият кмет. Много е интересно каква ще бъде тяхната кампания, за да избегнат правосъдието.
Според Дангов, това е целта им. "Трудно ми е да си помисля, че на изборното състезание ще излязат двама обвиняеми", подчерта неколкократно той.
Някой се страхува от братя Галеви, каза адвокат Менков. Той отрече, че се крие от прокуратурата, както беше обвинен преди време от нейни представители. Според него прокуратурата е била подведена от противници на братя Галеви. Последните "искат делото да тръгне по-бързо, очакваше се на 24 април да бъде предявено обвинението, но това не стана", заяви още Менков.
В ареста Галеви получавали писма от граждани, които искат от тях да се кандидатират за депутати.


Първан Дангов посочи, че възможността хора от ареста да участват в изборите, показва колко несъвършено е българското законодателство. Ако те бъдат избрани, това ще е лош знак за Европа, а и за гражданите, които това още повече ще стимулира да не гласуват. Адвокат Менков репликира Дангов като каза, че братя Галеви не са осъдени и като него са свободни граждани. Братя Галеви носят идеи за промяна и за борба с организираната престъпност, посочи още веднъж Менков.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак