23.09.2015 16:23

Братът на Алгафари оглавява мафията на каналджиите в Харманли?

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследване на Нова телевизия доказва огромните суми, които се печелят от каналджиите. Чрез внедрен в средите им човек, репортерите на медията представиха интересни данни и ценоразпис за транспортирането на мигранти от Турция до Европа. Оказва се, че мръсният бизнес вече е по-печеливш от контрабандата на наркотици и проституцията.


За транспорта на нелегалните чужденци от Истанбул до Германия се искат над 9 000 евро. Сумата се депозира в чейндж бюро в турския град, а дейностите по уреждането на преминаването се поемат от организирани в престъпна мрежа лица.


Сред тези, които се сочат от Нова за шефове на каналджиите в България, която е важна транзитна страна по пътя на мигрантите е и братът на Нидал Алгафари - Басел, твърдят разследващите. Той имал свои хора в лагера за нелегални чужденци в Харманли и чрез тях организирал всичко.


Каналджия, който се занимава само с превозването на мигранти от доста време съобщи, че за преминаване на родната граница се вземат по 550 евро на човек, за да има за всички по веригата. Пари се дават и на служителите от Гранична полиция, за да не ги безпокоят.


Според участник в схемата, се оставят около 2 ч., в които митничарите не следят и тогава минават групите, организирани и платили си за прехода. В този период има 20 мин., в които термо камерите не улавят определен участък и това се знае от каналджиите.


От София мигрантите тръгват за Европа. Цената за напускането на България и да влязат в Сърбия, цената е 200 евро, а до Белград сумата нараства до 850 евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей