"Страната ни няма нужния капацитет да ремонтира самостоятелно тези боеприпаси. Тяхното използване от нашата армия би създало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е декларирала, че има капацитета да вкара в употреба такива дефектни боеприпаси и те да послужат на украинската армия", пишат вносителите в мотивите си.

Свързани новини

26.09.2023 17:45

Бракуваме нашите С-300, за да ги дадем на Украйна

Видян 4241 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по отбрана в НС прие Проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна. Органът подкрепи предложението страната ни да изпрати на Киев “неизправни ЗРК С-300 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с отпаднала необходимост за нуждите на МВР”. „За“ гласуваха 11 депутати, а 4 бяха „против“. Вносители на проекта са депутати от “некоалицията” - ГЕРБ, ППДБ и ДПС, а сред подписалите са Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов. Министърът на отбраната Тодор Тагарев защити предложението идаже предложи помощта да се разшири.


Мотивът на управляващите да дадем и последните си средства за ПВО на Украйна е, че "страната ни няма нужния капацитет да ремонтира самостоятелно тези боеприпаси”. Оказа се, че само Русия може да може да ни осигури нужната техническа поддръжка. “Тяхното използване от нашата армия би създало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е декларирала, че има капацитета да вкара в употреба такива дефектни боеприпаси и те да послужат на украинската армия", пишат вносителите в мотивите си.


Според опозицията предоставянето на ракетите е стъпка към лишаване изцяло от зенитно-ракетните комплекси на страната. Борислав Гуцанов от БСП отново поиска оставката на министъра на Тагарев.


“Предоставяме няколко допълнителни неща на Украйна, боеприпаси, неизправни ракети. Няма нищо супер интересно, разбрах, че БСП са създали някакво очакване и напрежение, не виждам за какво е”, коментира санкционираният по Магнитски - Пеевски.
Напомняме, че още преди 1 г. секретарят по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин посети страната ни, за да ни убеди да предоставим нашите С-300 за отбраната на Украйна. Тогава обаче това не се случи, тъй като бе обяснено, че комплексите са основен елемент от нашата противовъздушна и противоракетна сигурност и фактически само те пазят небето над София.


Предимството на тази система пред американските Пейтриът е, че радиусът им на действие покрива 360 градуса, спрямо 120 градуса на ПВО системите, произвеждани в САЩ.


Пламен Валентинов





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 26.09.2023 22:50

    а пък ошмулените румънци ще купуват еф 35, а преди дни в Южна Каролина пилотът катапултира и заряза ефката, която летя още 60 мили и падна в нивите,та я издирваха, което потресе краварите, горките заблудени овчици от Източна Европа, хрупат ли, хрупат

  • 004 Anonimen 26.09.2023 18:26

    Манипулативно заглавие и частчна неистина в новината. Срам за журналистиката сте г-н Валентинов.

  • 003 Anonimen 26.09.2023 15:50

    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> marketl.ink/biocom

  • 002 Anonimen 26.09.2023 14:24

    Наистина сме дебилска държава, след като вярваме на тия американски подлоги. Първо ще дадат "дефектни", след това "остарели" и накрая ще ометат всичко, което краварите им поискат. Щото сме много богати и трябва да спасяваме световния фашизъм.ГНИДИ!!!

  • 001 Anonimen 26.09.2023 12:13

    няма да им помогнете, фашизоидчета

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог