Продажбите са се повишили благодарение на облекчаването на ограниченията за коронавируси в Азия, се казва в изявление на компанията. Китай прекрати строгата си политика на нулеви нива на ковидоза през декември.

Свързани новини

17.04.2023 07:34

Босът на LVMH стана още по-богат, мина $210 млрд.състояние и остава №1 в света

Видян 23439 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на LVMH, най-голямата група за луксозни стоки в света, скочиха до рекорден връх, след като отчете високи продажби през първото тримесечие, подкрепени от икономическото съживяване на Китай, предаде CNN. Продажбите й скачат, в това число и заради инфлацията, която имат луксозните стоки: дрехите, аксесоарите, парфюмите, питиетата, произвеждани от нея бележат непрестанни ценови скокове през последните месеци.


Ценните книжа на най-ценната компания в Европа поскъпнаха с 4,6% в четвъртък и достигнаха 875 евро (965 долара) за брой, увеличавайки състоянието на собственика си Бернар Арно, който вече е най-богатият човек в света.


LVMH (LVMHF), която притежава марки като Louis Vuitton, Moet, Tiffany & Co. и Dior, съобщи късно в сряда за продажби в размер на 21 млрд. евро (17 млрд. долара) през първите три месеца на годината, което е със 17% повече спрямо същия период на 2022 г.


Базираният в Париж конгломерат заяви, че продажбите през първото тримесечие в Азия, с изключение на Япония, са нараснали с 14% на годишна база, което представлява "значителен отскок".


Продажбите са се повишили благодарение на облекчаването на ограниченията за коронавируси в Азия, се казва в изявление на компанията. Китай прекрати строгата си политика на нулеви нива на ковидоза през декември.


"Регистрирахме доста добро оживление в Китай, което предвещава добри резултати за останалата част от годината", заяви в сряда Жан-Жак Гинуа, главен финансов директор на LVMH.


Козметичните линии на компанията все още са "малко под натиск" в континентален Китай, добави Гинуа, въпреки че кожените изделия и бижутата се представят добре във втората по големина икономика в света.


"Като цяло сме изключително оптимистично настроени", каза той.


В Европа и Япония продажбите през първото тримесечие са силни, като нарастват съответно с 24% и 34% благодарение на "стабилното търсене" от страна на местните потребители и международните туристи. В Съединените щати продажбите са се увеличили с 8%.


От началото на годината акциите на компанията на стойност 460 млрд. долара са нараснали с 29%, като пазарът на луксозни стоки се оказа устойчив в условията на висока глобална инфлация и опасения, че някои икономики могат да изпаднат в рецесия.


Арно, който е председател и главен изпълнителен директор на LVMH, изпревари Елон Мъск, за да стане най-богатият човек в света през миналия декември, с общо нетно състояние от 198 млрд. долара спрямо 176 млрд. долара на Мъск, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Французинът вече има над 210 000 000 000 долара състояние или БВП на цяла България за 3 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв