Свързани новини

19.07.2020 15:17

Борисов за бития студент: На тяхната възраст ни караха да маршируваме под радиоактивен прах

Видян 2465 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато българският премиер Бойко Борисов участваше в срещата на Европейския съвет, българи от различни градове на Белгия се събраха в Брюксел, за да подкрепят гражданските протести в нашата страна.


Те също настояха за оставка на кабинета и на главния прокурор.


Българите са искали да протестират още преди месец, но чак сега са получили разрешение от властите, предава бТВ от белгийската столица.


Без да се срещне с протестиращите в Брюксел, пред журналисти, Борисов засегна темата с протестите. Повод за коментара му стана студентът в Хага Евгени Марчев, който беше пребит от полицията и приет в „Пирогов” след задържане от СДВР.


Най-късно във вторник или в сряда ще завърши проверката на МВР дали полицаи са употребили сила при протестите, каза в Брюксел Бойко Борисов, цитиран от бТВ.


„Горчиво съжалявам, никога това не е било толерирано от нас”, каза Борисов относно обвиненията, че полицията е употребила сила срещу протестиращи.


"Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми", каза Бойко Борисов.




Надявам се днес да успеем, да излезем единни, силни и да се справим с предизвикателствата, които и в момента действат, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на днешните дискусии в рамките на Европейския съвет, съобщи правителствената пресслужба.


От съобщението се разбира, че премиерът е подкрепил едновременно предложения, които изглеждат несъвместими. Така например, той изразил категорична подкрепа за европейските си колеги, които са за предложението на Европейската комисия занапред отпускането на европейски средства да бъде обвързано със състоянието на върховенството на закона в европейските държави. Заедно с това обаче той смята, че трябва да се отчитат и страховете на някои от държавите, които се противопоставят на този принцип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Гайдар Гадулков 19.07.2020 15:47

    Христос е възкръснал един път, но на Тиквата дядо МУ 4-5 пъти !!! До този извод стигнах като през годините слушах генетичния отпадък от Банкя колко е репресиран. Един път дядо му, го убили на 9-ти септември, втори път след въпросната дата, трети път го убили от Народния съд, четвърти път като Никола Петковист. Днес научих, че са го убивали и пети път – в Белене. Остава само във Възродителния процес да чуем, че са го убили. Сега чак комунистите разбраха, че за 45 години не са построили още три Българии, а само са убивали на Толупа дядо му !!!

  • 001 Платено съобщение 19.07.2020 15:44

    И накрая Тиквата се изцепи и с друго в Брюксел: Били го принудили да марширува с червена връзка след аварията в Чернобил през 1986 г., което е напълно възможно, ако на 27 години е бил още в 6 клас ( Тиквата е роден през 1958 г.) !!! И още: „Ако не бяха комунистите, да съм завършил Харвард, но понеже бях репресиран, останах да уча как да държа маркуча“ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте