Свързани новини

02.06.2017 13:47

Борисов се срещна със зам.-председателя на ЕК

Видян 992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за еврото, социалния диалог, финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Валдис Домбровскис. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


Домбровскис е в България за участие в конференция за представяне на специфичните за страната ни препоръки в рамките на Европейския семестър 2017.


Заместник-председателят на ЕК представи пред премиера публикувания от Комисията Документ за размисъл за задълбочаване на икономическия и валутния съюз до 2025 г. Той посочи, че, подобно на Бялата книга, документът не е план, а основа за дискусия между държавите-членки. „В него се представят различни идеи, чиято цел е да допринесат за изграждането на споделена визия за еврото, както и конкретни стъпки за нейното постигане“, посочи Домбровскис.


По време на разговора беше коментиран напредъкът по реформите, които страната ни провежда във финансовия сектор, пазара на труда, социалните политики, образованието и здравеопазването. Заместник-председателят на ЕК отбеляза стриктното изпълнение от страна на България на Пакта за стабилност и растеж, както и ръста на българската икономика, който е над средното ниво за Европейския съюз. По думите му, основно предизвикателство за приемането на страната ни в еврозоната е преодоляването на макроикономическите дисбаланси.


Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че разрешаването на този проблем остава сред ключовите приоритети на правителството. Той подчерта също, че се наблюдава подобряване на структурния баланс. В резултат на постигната фискална консолидация нивото на публичния дълг е стабилизирано на ниско и устойчиво равнище, далеч под средното за еврозоната и ЕС, изтъкна Борисов. Той посочи също, че благодарение на добрата работа на приходните агенции и категоричната борба с контрабандата, бюджетът трупа излишъци, като според прогнозните данни за месец май те ще надхвърлят 1,6 млрд. лева.


Запазването на фискалната устойчивост и провеждането на последователна, прозрачна и предвидима данъчна политика ще продължи, защото е предпоставка за подобряване на бизнес средата, насърчаване на инвестициите и стимулиране на трудовия пазар, които са основни приоритети за правителството, посочи министър-председателят Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,