Свързани новини

15.05.2020 11:15

Борисов разпореди отварянето на моловете

Видян 1450 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация. След срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.


„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.


По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.


Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.05.2020 12:50

    За пореден път Борисов показа, че мерките на счетоводителя Ананиев не се вземат според реалната ситуация, а според неговите лични разпореждания, когато му припари под задните части. Как хората да вярват и на НОЩ и на ДЕН и на счетоводителя през всичките напоителни и чертаещи черни краски брифинги?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв