Свързани новини

18.11.2014 14:38

Борисов осъди Волен Сидеров за 180 000 лв. обезщетение за клевета

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 4 клевети, изречени в интервю за столичен вестник, предава 24 часа.

Сидеров трябва да плати на бившия премиер 180 000 лв. обезщетение за морални вреди и 12 195 лв. разноски по делото. Новината бе потвърдена от адвокатска кантора “Марковски”, която представлява Борисов в съда.

Лидерът ще дари парите на домове за сираци. Твърденията, от които се е засегнал, са, че е получил “поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява” и че се е облагодетелствал от канали за контрабанда, проститутки и дрога.

“На пръв поглед сумата, която Сидеров трябва да ми изплати, изглежда голяма, но вредите за репутацията ми са много по-големи - написа Борисов във фейсбук. - С клеветниците само съдебните дела могат да решат проблема, скоро и други такива ще си получат заслуженото.”

Делото е заведено през 2013 г. в Софийския градски съд. То е гражданско, а не наказателно, защото по това време Сидеров имал депутатски имунитет. Борисов внесъл иск за 200 000 лв. Според мотивите на съда приписването публично на грозни престъпления е опит за дискредитиране и за унищожаване на авторитета.
Съдийка, близка до Цветан Цветанов, изпълни политическа поръчка срещу Волен Сидеров, се казва в съобщение на “Атака” по повод присъдата. Партията е започвала собствено разследване за корупционни схеми, зависимости и изпълняване на политически поръчки от съдия Теодора Нейчева. Хората на Сидеров ще внесат сигнал до ВСС за сериозни процесуални нарушения при постановяване на решението от съдията.


Софийски районен съд осъди и депутатът от „Атака” Десислав Чуколов да заплати на министър- председателя и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обезщетение за обида. Стойността на нанесените нематериални щети, според магистратите, е над 25 хиляди лв.

Делото беше заведено от Борисов миналата година, след като през ноември 2013г. Чуколов в интервю за бТВ, той каза, че ако Борисов „не е на власт, мястото му е в затвора”. Освен парите на премиера, депутатът от „Атака” ще трябва да заплати и 1300 лв. разноски по делото. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева