Свързани новини

26.07.2019 15:32

Борисов на предизборни срещи в Пловдив

Видян 2597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато страната се тресе от скандали, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се отдаде на предизборни срещи. Той се срещна с областния управител на Пловдив Здравко Димитров и отказалия се от нов мандат кмет Иван Тотев. На продължилата близо час среща присъства и членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ Менда Стоянова. След разговорите не стана ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет във втория по големина град в България.


Министър-председателят е разпитвал двамата местни управници за ключовите проекти. Това каза Здравко Димитров след разговора, на който е била поканена и пловдивската депутатка, председател на парламентарната комисия и финанси и бюджет Менда Стоянова, съобщава Марица.бг.


Борисов се е интересувал как върви проектирането на разширението на Околовръстното шосе и на водоснабдяването от каскада "Въча". За докарването на чистата планинска вода до Пловдив и съседните села е избран изпълнител, който ще започне предпроектно проучване на терена.


Иван Тотев е бил питан на финансовото състояние на Община Пловдив, реконструкцията на пл. "Централен" и Голямата базилика. Тотев го уверил, че всичко, каквото е захванал, ще бъде изпълнено.


Обсъждали са и проведените по районите събрания в ГЕРБ за избор на кандидати за кмет на Пловдив, кметове на шестте района и общински съветници. Големият въпрос - кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, останал неразискван.


Преди срещата местната структура на ГЕРБ потъна в догадки. По-смелите прогнозираха, че Борисов вече е готов да обяви кого от двамата предлага за кмет на Пловдив на предстоящите избори. Допускаха дори, че премиерът ще поиска Димитров и Тотев да си стиснат ръцете около следната схема - Здравко Димитров да е кандидат за кмет, а Иван Тотев да си запази партийния пост в Пловдив.


Подобно помирение беше предприето от премиера след местните избори през 2015 г. Двамата бяха на различните страни на предизборната барикада. Борисов назначи Здравко Димитров за губернатор и публично, в присъствие на митрополит Николай и журналисти, ги закле да работят заедно за града.


Преди четири дни Тотев заяви, че няма да се кандидатира. По-рано пък той самият каза, че Здравко Димитров би бил най-добрият кмет.


От проведените през тази седмица номинации в 6-те района на града, Иван Тотев събра най-голям брой гласове на съпартийците си за предстоящия вот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец