Свързани новини

15.06.2020 10:16

Борисов лично е измислил да има втора НСО в МВР: бившият военен министър Бойко Ноев

Видян 2190 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов лично е измислил да има нещо като втора Национална служба за охрана (НСО) в рамките на МВР. Това предположи в интервю за Радио Фокус бившият военен министър и експерт по национална сигурност Бойко Ноев. Той коментира приетите преди няколко дни промени в закона за МВР, които позволиха и на структури на вътрешно министерство да охраняват държавни служители, депутати, политици. Именно това накара много специалисти да заподозрат, че всъщност целта е да се направи втора НСО, да се обезсили сегашната служба и така да се отнемат лостове и правомощия на държавния глава.


"Без Борисов това няма да се случи. Защо Борисов това го е измислил? Трябва отново хората да го питат него - „за какво ни е това ново НСО? Какви са тези нови функции на МВР да охраняват митничари и други хора, при положение, че те това трябва да правят без да питат. И нас с Вас трябва да ни охраняват без да питат, ако нещо ни се случи", коментира Ноев. От неговите думи се подразбра, че той смята този ход с НСО и МВР за опит да се отнеме власт от президента. Именно към държавния глава се води службата за охрана.


"Планът е много прост: понеже очевидно с президента има конфликт и на тази тема, са решили да изземат тези негови функции по закон. Тоест, аз очаквам скоро време тази служби да се изпразни окончателно от съдържание, транспортният парк да се прехвърли към някои от министерствата, смята Ноев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.06.2020 12:23

    Борисов определя матриала/народа/ като прост, сам себе си определя като прост. И точно този прост и необразован тип промени купища закони и създаде два пъти повече корупционни, лобистки и работещи против обществото негови си закони. Създава щабове по неговите прости разбирания, непрекъснато нови държавни структури, които да го обслужват и в които да настани шуробаджанашките кръгове и техни роднини на високи заплати на гърба на крадения и мизерно съществуващ "прост матриал". Това и във филм на ужасите го няма

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог