Свързани новини

24.08.2009 12:07

Борисов: Имаме проблеми с Брюксел заради лошото наследство от кабинета "Станишев"

Видян 1693 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаме много тревожен сигнал от Брюксел, това заяви днес пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов. Тази сутрин той е разговарял с българския еврокомисар Меглена Кунева, която го е информирала, че плановете за съгласуване, изпратени от разплащателните агенции, вероятно няма да бъдат приети.


Според премиера това е ново доказателство, че предишното управление на държавата не си е свършило качествено работата и оставя лошо наследство. Сигналът от Брюксел е ужасяващ и ще постави на изпитание идеята на правителството да съживи икономиката чрез стартиране на големите инфраструктурни проекти. “Съгласувателни процедури, всичко което по агенциите разплащателните е пращано, в момента получават отказ. Това, което навремето са пращали! И за това готвиме една голяма делегация сега за 9-10 септември, министър-еврокомисар, за да може да помолим за отсрочка, да покажеме какво правим в момента и какво наследство сме заварили. Това са антикризисните мерки - да пуснат парите по разплащателните агенции и да ги вкараме в тези инфраструктурни проекти.”, посочи Борисов. Според него твърдението на предишното правителство за предприети антикризисни мерки е мит, защото ако в света имаше написани на хартия антикризисни мерки, Америка, Германия или Англия нямаше да са в рецесия.


“Антикризисните мерки са: да се спрат течовете от държавата, за да се спрат тези неправомерни разходи трябва да извадят на бял свят всеки един министър какво е заварил и как са управлявали предишните. Това не е нито гонения, нито репресии. Всичките тези далавери, които са правили, са ручейчета, рекички, капчици, от които са изтичали парите.”, подчерта Борисов. Премиерът каза, че големите инфраструктурни проекти са единствената мярка, която реално вкарва пари. Той допълни, че на 15 септември ще обяви по месеци точен график за етапите на строителство на магистрала “Тракия” и на останалите крупни инфраструктурни проекти. Информацията е на БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв