Лидерите на ППДБ и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов са се отказали от съдебните дела, които водят един срещу друг.

Свързани новини

16.01.2024 10:55

Борисов и Петков оттеглиха исковете си един към друг

Видян 635 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на ППДБ и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов са се отказали от съдебните дела, които водят един срещу друг. Това установи проверка на Сега в деловодните регистри.

Петков съдеше предшественика си на премиерския пост за клевета в частно наказателно дело и настояваше да получи половин милион лева обезщетение. Повод за делото е брифинг, който Борисов и негови съпартийци проведоха на 24 август 2022 г., на който обвиниха кабинета "Петков", че е доставял природен газ за страната чрез дъщерна компания на "Газпром", за да облагодетелства фирми, свързани с "Продължаваме промяната". За клевета НК предвижда глоба от 3000 до 7000 лв. и обществено порицание. Отделно можеше да бъде присъдено и обезщетение. По искане на защитата на Петков съдът прие в рамките на частното наказателно дело (в него не прокурорът, а Петков е обвинител) да разгледа частичен граждански иск за 10 000 лв. (от 500 000 лв.).

Още през декември пък е прекратено и гражданското дело за 26 000 лв., което Бойко Борисов водеше срещу Петков в Софийския градски съд, допълва Сега. Лидерът на ГЕРБ търсеше обезщетение за претърпени неимуществени вреди от изказвания на Петков от август 2022 г. в интервю за Нова тв. "Борисов знае много добре, че при една работеща съдебна система, той ще трябва да ходи в затвора" и "... И за тези осем хиляди лева, които ББР плаща на месец на тази кантора за общо два месеца, те направиха такава новина, че забравихме че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това как ние се опитахме да го спрем реално въобще остана настрани", твърдеше тогава Петков.

Снимка: Булфото



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.01.2024 14:39

    Цинизъм! Не подкрепям никого!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци