Свързани новини

24.09.2015 13:28

Борисов: "Гореща точка" е център, по който легалните хора минават през нашите КПП-та

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки може да интерпретира една дума, както прецени или да започне интерпретацията от там където реши.


Това каза министър-председателят Бойко Борисов във връзка с коментара на германската канцлерка Ангела Меркел, че България е поискала Европейският съюз при нужда да създаде на нейна територия приемен център за мигранти, т.нар. „гореща точка", съобщава КРОСС.


"Много от вас са чели писмото от Турция и нашия отговор, но няколко абзаца от него са важни", посочи Борисов и допълни: "Турският премиер ме моли да споделя това писмо пред ЕС и това, което е написал. Това писмо формира и моята позиция на Европейския съвет".


По думите на Борисов в писмото има диаметрални мнения. Като най-твърдо той определи унгарското, което казва, че бежанец не е този, който избира в коя страна да остане.


"Всеки има своето право", заяви премиерът.


"Фокусът бе изцяло върху Италия и Гърция, но аз извадих карата на България и казах, че ще говорим за география. Нашата сухопътна граница с Турция не е по-малка, ЕС трябва да отчита желанието ни да защитаваме Шенгенското пространство, в което не сме. Трябва ли да влязат и в България 300 000 бежанци, за да свикам извънредна среща и за България?" - коментира Борисов.


"С лошото време, което предстои, тези хора няма да се върнат обратно в Сирия, а панически ще се насочат да преминават границата, прогнозира той. Този проблем генерира милиони загуби и по-слабите гранични региони не могат да се справят", допълни той.


Според Бойко Борисов "гореща точка" е център, по който легалните хора минават през нашите КПП-та. Там се взимат пръстови отпечатъци и ги настаняваме в бежански център", обясни той.


Борисов обърна внимание и на частта в писмото, където се говори за неотблъскването на бежанците и каза: „Аз не бих дал заповед да се отблъскват на границата жени и деца".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец