Свързани новини

20.10.2020 20:40

Борисов е човек на задкулисни сделки и споразумения с олигарси: Шпигел

Видян 3548 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-авторитетното немско седмично издание, твърде близо до Меркел и нейната ХДС – Шпигел, посвети поредна супер негативна статия на българската власт за последните 100 дни. Под заглавие Въстание срещу Батман. Пул подробно се разказва за протестите, за исканията на демонстрантите, за България като една от най-корумпираните държави в ЕС, която е на последно място и по медийна свобода. "Хората имат чувството, че демокрацията е само привидност, че властите не са слуга на народа, а инструмент за потисничество – както при комунизма," пише авторът, който цитира и икономически данни за България.

Присъдата на Шпигел: "Борисов е един от главните виновници за лошото положение. С малки прекъсвания той ръководи страната от 2009 година насам. Той не е разпален националист като Ярослав Качински в Полша, нито пък гръмогласен противник на либералната демокрация като Виктор Орбан в Унгария. Неговата консервативна партия ГЕРБ, подобно на ХДС, е уважаван член на ЕНП. Борисов е човек на задкулисните сделки, който се споразумява с олигарси, поставя под натиск противници и съратници, раздава важните постове на свои послушници и прикрива презрението си срещу демокрацията и човешките права зад една грубовата простонародност."
В статията става дума и за собственика на Хиполенд Мариан Колев и за инцидента със сина му по време на протестите. Авторът Ян Пул коментира:
"В системата на Борисов противниците не отиват зад решетките, както в Турция - тях просто ги


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.10.2020 21:59

    При десетки милиарди заеми Сачева ясно каза, че държавата няма пари за осъвременяване на пенсиите на най-бедните и мизерни европейци! Ами няма как да е друго, като милиардите вече ги имат за милиони и крадат на ангро като за последно вече 10 г. Няма как да има прошка, пълна конфискация на всеки, който е бил във властта с недоказани приходи за имоти, сметки у нас и в чужбина и фамилни фирми. Това не са хора, а изроди!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец