Свързани новини

26.06.2018 12:15

Борисов: България излезе от всички черни списъци само за няколко години

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Webit.Festivial, предаде Фокус.


 „Днес си спомних времето преди 10 г., когато на това място – зала „Арена Армеец“, беше пустош. А точно през улицата отсреща – разпадащи се казани. След 10 г. тук има зали, които не се ползват само за спорт и концерти, а и за Webit. А от другата страна е София Тех парк. Направихме и Тех парк в Божурище – изключителен. И това само за 10 години – малко е и много“, коментира Борисов.


„За 10 години учениците горе-долу минават от първи до десети клас и това са най-важните години. Затова решихме да инвестираме много и в учителите – в тяхната квалификация, и в образованието на децата. Защото всичко това, което се случва тук, ни показва, че технологиите се развиват в рамките на дни и ние трябва да подготвим нашите деца да отговорят на тези предизвикателства. Благодаря, че всички дават сърце и душа и вече говорим и за Дигиталната асамблея, и за Webit, които са в София“, посочи министър-председателят.


Борисов отбеляза, че по времето, когато е бил главен секретар на МВР, българите са били на второ място в света по източване на кредитни карти. „Сиреч, много преди да се заговори в света за киберзащита, българските деструктивни хакери пробиваха всички защитни системи и подложиха на риск кредитните карти. И само за няколко години България излезе от всички черни списъци и стана най-добрата в борбата срещу измамите с кредитни карти. Така че, скъпи мои млади хора, ако същите тези тогава млади криминални престъпници не се бяха вкарали при нас в тая грешна посока и бяха като своите връстници в САЩ, в Гугъл, във Фейсбук сега щяха да са много богати хора и нямаше да лежат в затворите. Българинът е с много особено мислене и затова е толкова иновативен“, посочи премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец