Министърът на правосъдието също има право да издигне кандидат и миналата седмица Крум Зарков заяви, че очаква следователите да посочат свой кандидат. Вчера те единодушно подкрепиха Сарафов.

Свързани новини

05.10.2022 16:45

Борислав Сарафов е единственият кандидат за шеф на НСлС

Видян 3587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Общото събрание на следователите от Националната следствена служба (НСлС) единодушно е подкрепило кандидатурата на Борислав Сарафов за втори мандат като директор. Това означава, че Сарафов се очертава единствен кандидат за поста.


Дали това действително ще е така, ще стане ясно окончателно на заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет днес, когато изтича срокът за номинации.
Борислав Сарафов беше предложен за директор на НСлС за втори мандат от главния прокурор Иван Гешев и членовете на ПК на ВСС Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

Министърът на правосъдието също има право да издигне кандидат и миналата седмица Крум Зарков заяви, че очаква следователите да посочат своя номинация. Вчера те единодушно подкрепиха Сарафов.
На общото събрание на НСлС са присъствали главният прокурор и зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова, която е от редиците на националното следствие.


В изказванията си следователи са изтъкнали, че Сарафов е допринесъл за подобряване на работата на НСлС. „Преди нашите проблеми се обсъждаха само кулоарно, но обликът на службата изцяло се промени. Сарафов допринесе за издигането на авторитета ѝ“, е посочила Бисерка Стоянова.


„Бързото и качествено разследване, което провеждаме, ни дава облик като най-елитната структура за разследване по най-тежките дела, заредени не само с фактическа и правна сложност, но дори с емоционален заряд. Благодаря ви за доверието, колеги. В тази служба намерих не само колеги, намерих и приятели, и съмишленици. Именно затова с вълнение ви благодаря за ежедневния ви професионализъм. Уважавам ви дълбоко“, е изтъкнал на свой ред Борислав Сарафов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог