104-километрова мрежа от тунели под Лас Вегас

Свързани новини

05.05.2023 14:43

Boring Company на Мъск ще изгради 65-километрова мрежа от тунели под Лас Вегас

Видян 1019 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

The Boring Company (TBC) вече може официално да заяви, че разширява мрежата си от тунели под Лас Вегас с 25 мили (40 км), което ще добави 18 нови станции към първоначалния ѝ план. Ако си спомняте, TBC, която е собственост на Илон Мъск, първоначално предвиждаше Вегас Лоуп като подземна транспортна система с 29 мили (46.6 км) тунели и 51 станции. Сега актуалният план е да се изградят 104 км тунели с 69 станции, след като комисарите в окръг Кларк, Невада, одобриха последното й разширение.


Според TechCrunch членовете на комисията са гласували с 6 на 1 гласа, след като адвокатът на TBC, Стефани Алън, ги е уверила, че компанията, а не данъкоплатците, ще плати изцяло за проекта. Единственият глас на несъгласие бе на комисар Мерилин Къркпатрик, която изрази загриженост, че транзитната система ще обслужва само туристи и няма да вземе предвид служителите на курортите и казината. Очевидно Къркпатрик е получавала обаждания от хора от нейния район, тъй като им е било все по-трудно да стигнат до работа заради строителството на тунелите. Адвокатът на TBC заяви, че компанията планира да разшири дейността си в жилищните райони в близост до ивицата, за да настани работниците.


В момента Вегаският контур все още е дълъг само около 3.2 км с пет спирки около Конгресния център на Лас Вегас. TBC планира да прокопае още тунели, които да свържат мрежата с международното летище "Хари Рийд", стадиона на Allegiant, центъра на Лас Вегас и дори с Лос Анджелис. TechCrunch твърди, че някои от новоодобрените станции ще бъдат разположени на булевард "Лас Вегас" в близост до летището, както и в Китайския квартал, на площад "Таун скуеър Лас Вегас" и на площад "Хармън".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби