Ако БСП е управляваща, защо да не се нагърби с дипломация за прекратяване на войната?

Свързани новини

03.11.2022 12:06

Болшинството от българския народ не е на позицията, че трябва да даваме оръжие на Украйна: БСП

Видян 964 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако БСП е управляваща, защо да не се нагърби с дипломация за прекратяване на войната? Европа няма воля за разрешаване на конфликта по дипломатически път. Санкциите за Русия не е правилният път, те доведоха до ескалиране. Решението за предоставяне на военна помощ предстои да бъде гласувано и прието от коалицията на войната, коментира Ирена Анастасова, БСП за "Твоят ден".

"Според нас болшинството от българския народ не е на позицията, че трябва да даваме оръжие на Украйна. Точно обратното. Социологически проучвания го потвърждават. Наясно съм, че симпатизантите на ДБ подкрепят изпращане на оръжие, но далеч не смятам, че това важи и за тези на ГЕРБ. Някой много трябва да си изкриви душата, за да твърди, че българският народ иска да се изпрати оръжие за Украйна", заяви тя.

По думите ѝ чрез предоставянето на оръжие и непрекъснатото въоръжаване на Украйна, конфликтът се разраства и не се намира решение. "Нито в началото на войната, нито сега, се полагат необходимите дипломатически усилия, с които да се разреши конфликта. БСП не смята, че изпращането на нашето военно оборудване, което ще ни липсва, ако го изпратим, ще допринесе за разрешаването на конфликта. Няма да изглеждаме и добре в очите на Русия. Пропуснахме златен шанс България да е посредник и място за преговори между Русия и Украйна", подчерта Анастасова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.11.2022 14:17

    Ами тя бандата с евроатлантическо, а не българско съзнание не се интересува изобщо от мнението на българите. За тях единствено и само е важно да служат предано на чуждите си началниците против интересите на българите и България. Голям проблем в България е умишлено недопусканата лична отговорност и за това се правят престъпления, кражби и предателства от политическия нефелен елит и ще продължават, ако това не се промени

  • 001 Anonimen 03.11.2022 13:04

    ми щото тук управляват помаци, цигани и полуевреи, неясно защо мразят Русия или по-скоро тичат след деменцията, като вървиш след бръмбър, стигаш до л---но

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби