И на лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев имаше ясна договорка, че не ни трябват нови трусове. Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма ясен механизъм за взимане на решения. Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Свързани новини

05.12.2023 13:22

Бойкотираме НС и МС, ако не подшием за Сглобката: ГЕРБ

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ППДБ да преразгледат абсолютно всичките си действия и да ги синхронизират с нас", призова на брифинг шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обяви, че групата им ще бойкотира НС и ще участва само в заседанията, в които ще се приемат конституционните промени, и няма да подкрепят нито един закон на кабинета, докато не се напише механизъм за вземане на решения в Сглобката. Така те отговарят на уволнението на шефа на Пирогов и настояват за "партньорско отношение". Атанасова не уточни дали ГЕРБ ще бойкотират и гледането на бюджета в зала и комисия.


"За пореден път не се спазват ангажименти. Конкретният повод сега са решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването Христо Хинков по отношение на Пирогов. Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на премиера Николай Денков, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза Атанасова.


"Започва политическо кадруване в търговските дружества. Считаме, че това е недопустимо. В мой личен разговор с Денков по отношение на Пирогов от миналата седмица и заявката от него, че това няма да се случи особено ако има доклад, който не е подплатен с никакви доказателства", подчерта шефът на ПГ на ГЕРБ.
Атанасова заключи, че явно не Денков, а Хинков взема решенията, защото на лидерска среща от миналата седмица Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев се разбрали, че „не им трябват повече трусове в управлението”, а трябва да работят по приемането на бюджет 2024 и конституционните промени.


"Ние многократно даваме един и същ сигнал. Когато в едно управление заедно носим тежестта на отговорността пред българските граждани, следва и заедно да вземаме решенията. Това за пореден път не се случва", обясни Атанасова. "Започваме да мислим, че някой умишлено търси провокации", заподозря тя, но не каза кого подозира.


"Нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност. Действията в политиката носят последици. Ако искат да носим тази отговорност заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно като тяхното мнозинство с БСП и Възраждане по темата Лукойл, то е редно отново да седнем на масата и да се изясним по всички тези теми", посочи Атанасова.


"Нашите нерви са здрави", коментира Атанасова, която припомни думите на Борисов за това колко ще издържи правителството. По-рано той каза, че срокът е колкото издържат нервите на всички, но тези на ГЕРБ са здрави заради Шенген, Еврозоната и останалите приоритети на кабинета.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв