По думите му президентът не е свикал КСНС заради предстоящите местни избори и вероятността президентската институция да се превърне в арена за предизборно партийно говорене. „На тези закрити срещи се споделя класифицирана информация, има политически лидери, които използват тези документи като жълти вестници“, допълни Стоянов.

Свързани новини

12.10.2023 17:30

Бойкотираха Радев по указания на Денков: Съветникът на президента

Видян 818 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“По указания на Николай Денков вътрешният министър и главният секретар не са били са срещата при президента Румен Радев, на която се обсъдиха опасностите, в нов формат без политиците”, заяви пред по БНТ Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана в Дондуков 2. От страна на кабинета в сряда присъстваха премиерът и вицепремиерът Мария Габриел, а ден по-късно държавният глава свика редовен Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС).


“Това е нарушение на Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност. Денков само говори за протегната ръка - не е нормална комуникация, ако лишиш президента от съществена информация”, подчерта той.


По думите му президентът не е свикал КСНС заради предстоящите местни избори и вероятността президентската институция да се превърне в арена за предизборно партийно говорене. „На тези закрити срещи се споделя класифицирана информация, има политически лидери, които използват тези документи като жълти вестници“, допълни Стоянов.


"Не съм разпоредил, казах им, че според мен няма особена нужда от това, тъй като ние и без това представляваме правителството. Информация от службите имаше, имам информация и от това, което става по отношение на МВР, така че това е напълно достатъчно”, коментира самият Денков във връзка с отсъствието на министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР.


“С г-жа Габриел представляваме правителството. Информация от службите имаше, с президента направихме изявление, това е напълно достатъчно. Освен това форматът на тази среща не беше много ясен, голяма част от времето беше свързана с техническото преоборудване на армията, какво ще прави министъра на вътрешните работи на тази среща?", каза той и обяви, че свиква заседание на Съвета по сигурността към МС идния вторник.


“Въпросът за КСНС не е към мен", коментира на свой ред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос защо се е стигнало до два различни формата на срещи, посветени на националната сигурност. Той поясни, че е необходимо световните лидери да проявят мъдрост и политическа зрялост. "Денков, ако е имал желание да отидат партийни лидери, щеше да иска Консултативен съвет. Не обвинявам никой. От него зависи дали да отиде, или не, там насила не карат ", каза той. Борисов обясни, че след като е отишъл на съвет без партийните лидери, сега премиерът трябва да се срещне и с тях "да правят същото упражнение".
Депутатът от ДПС Делян Пеевски смята, че е трябвало да има КСНС, а не да се стига до два съвета, посветени на националната сигурност. "Трябва да има пълно обединение. Да разделяме властите е абсурдно и не трябва да се случва по този начин. Бе излишно да има два съвета", категоричен бе той.


"Не можах да разбера тази среща каква точно за какво беше, но не разбрах и какво прави лицето Лорер на нея?", запита кулоарите на НС лидерът на Възраждане Костадин Костадинов след проведеото при шефа на НС Росен Желязков заседание по въпросите за националната сигурност, събрала премиера, вицепремиера, министри, партийни лидери и шефове на служби. Отговорът бил, че „е представител на еврейската общност”.
Шефът на ПГ на ИТН  Тошко Йорданов разкри подробности от срещата в четвъртък в ироничен тон - всички присъстващи без изключение били помолени да оставят телефоните си извън стаята, но само премиерът „Денков - секретарката на Пеевски” останал с неговия, а кетърингът (б.р келнери) минавал и слушал свободно.


Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.10.2023 21:21

    банда циркаджии, негодни за сериозна работа освен за крадене, това ни е управлението

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец