Свързани новини

16.02.2009 18:22

Бояджийска: "Няма да има криза с боклука"

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От „Московска“ 33 са си поставили за цел преди 1 март да сключат договор за почистване на петте големи района на София „Люлин”, „Младост”, „Витоша”, „Овча купел” и части от „Триадица” и така да избегнат задаващата се криза с боклука заради изтичането на сегашната концесия. Това каза вчера зам.-кметът Мария Бояджийска във връзка с питане на БСП-съветника Петър Корумбашев. Така тя  взе отношение по проблема десетина дни преди развръзката, след като миналата седмица не се появи на заседанието на екокомисията в кметството и вбеси общинарите. Както вестникът пръв съобщи спечеленият от „Заубермахер“ конкурс е обжалван пред съда, което блокира процедурата.


За пряко договаряне щели да бъдат поканени концесионерите „Заубермахер”-България, консорциум „Титан”, „Ремондис” и „Чистота – Искър”.


Стана ясно също, че са редуцирани техническите изисквания към фирмите като доказване на опит при обслужване на 600 000 жители. Ограничено било и искането за фирмен оборот  – 5 млн. лв. за всяка от последните 3 години. Срокът за подготовка на документите изтича днес.


СОС трябва да излъчи съветник, който да участва в комисията по преговори с фирмите, както настоя миналата седмица Корумбашев.


Замката на Борисов отрече пред комисията да е участвала в разговори за изкупуване на „Новера”. Според нея трябвало да се направят предварителни анализи на финансовото състояние на фирмата, която ще си събере контейнерите на 1 март, преди провеждането на подобни разговори. Бояджийска посочи, че е възложила да бъде изготвен правилник за работата на общинския холдинг за почистване на София. По думите й чрез преговорите с концесионерите, които да поемат почистването на пет столични района след 1 март, се целяло създаването на активна конкурентна среда.


Междувременно от Заубермахер заявиха, че нямат обяснение за разпространената информация, че цената на офертата е необосновано завишена, защото според тях офертата очевидно не може да бъде сравнена с услугите на досегашния концесионер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката