Владимир Потанин, собственик на минния гигант "Норилски никел", отново оглави класацията като най-богатия руски бизнесмен в списъка, като състоянието му се оценява на 28,5 млрд. долара, показва индексът.

Свързани новини

11.03.2023 08:07

Богатите в Русия стават все по-богати: Bloomberg

Видян 6372 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според индекса на милиардерите на Bloomberg общата нетна стойност на най-богатите хора в Русия е скочила с 10,4 млрд. долара от началото на годината въпреки безпрецедентните западни санкции, наложени на бизнесмените в страната.

Владимир Потанин, собственик на минния гигант "Норилски никел", отново оглави класацията като най-богатия руски бизнесмен в списъка, като състоянието му се оценява на 28,5 млрд. долара, показва индексът.


Леонид Михелсон, съсобственик на втория по големина руски производител на природен газ "Новатек", зае второ място. Съобщава се, че е спечелил 516 млн. долара, с което нетното му състояние е достигнало 25,1 млрд. долара.

Владимир Лисин, мажоритарен акционер в руската стоманодобивна компания NLMK, е класиран на трето място сред най-богатите руски бизнесмени. От началото на годината той е спечелил 905 млн. долара, с което състоянието му е нараснало на 20,8 млрд. долара.


Лисин е следван от Алексей Мордашов, председател на стоманодобивния гигант "Северстал", който заема четвърто място в класацията с обща сума от 20,2 млрд. долара. Нетното му състояние е нараснало с 1,54 милиарда долара.


Алишер Усманов, съсобственик на мобилния оператор "Мегафон", е увеличил състоянието си със 738 млн. долара през последните два месеца до 19,2 млрд. долара и е класиран на пето място.

В списъка на най-богатите хора в Русия е включен и бившият шеф на "Лукойл" Вагит Алекперов, който е отбелязал най-голямата печалба от началото на годината, добавяйки 2,43 млрд. долара към състоянието си от 17,8 млрд. долара, според индекса.

Индексът на милиардерите на Блумбърг е класация на 500-те най-богати хора в света и се изчислява въз основа на цената на акциите на притежаваните от тях компании. Понастоящем списъкът включва 22 руснаци.


 На снимката: Владимир Потанин














 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.03.2023 15:26

    Точно като у нас!

  • 001 Anonimen 11.03.2023 07:38

    Що, в българията да не е по-различно? Кради каквото можеш - Такава е инструкцията на световните STINKtank-ве. Робите не трябва да притежават нищо.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво