Boeing хвали 737 Max като "най-безопасния самолет"

Свързани новини

23.02.2024 09:24

Boeing хвали 737 Max като "най-безопасния самолет"

Видян 592 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътническият самолет Boeing 737 Max е "най-безопасният самолет" на пазара, според Дейв Шулте, управляващ директор на търговския маркетинг на Boeing за Азиатско-тихоокеанския регион.

В разговор с репортери в рамките на авиоизложението в Сингапур тази седмица Шулте призна, че самолетът 737 Max 9, който в момента е изправен пред въпроси, свързани с взрив във въздуха, "е най-проверяваният самолет в света, в историята на авиацията". Той също така заяви, цитиран от CNBC, че е летял на 737 Max със семейството си през предходната седмица и че самолетът е бил "доста пълен".

Боинг не представи търговски самолети на авиошоуто, тъй като се бори с последиците от инцидента с избухването на част от фюзелажа на самолет 737 Max 9 по време на полет през януари. Оттогава насам Федералната авиационна администрация на САЩ наложи серия от ограничения върху самолетите 737 MAX, като временно забрани на компанията да разширява производството им поради опасения за безопасността на пътниците.


Производителят на C919, държавната компания Commercial Aircraft Corporation of China (Comac), заяви на изложението във вторник, че е подписала договор с китайската авиокомпания Tibet Airlines и е финализирала поръчка за 40 теснофюзелажни самолета.

Експерти от бранша твърдят, че китайският самолет може да се превърне в най-новия претендент за дуопола на търговската авиация на Boeing и Airbus. Анализаторът на Northcoast Research Крис Олин заяви по-рано пред CNBC, че експертите смятат, че "проблемите в Boeing, по-специално 737 Max, представляват ранна възможност за Comac".

Американският авиокосмически гигант Boeing е свидетел на последната вълна от заземявания и проверки за безопасност, след като преди няколко години вече се оказа в гореща вода след самолетни катастрофи в Етиопия (2019 г.) и Индонезия (2018 г.), при които загинаха общо 346 души. Двете трагедии доведоха до 20-месечно заземяване на самолети 737 MAX.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 :) 23.02.2024 13:04

    Подобни дивотий мислех че само от кремъл идват?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв