Хората, които се занимават с това, ще понесат своята отговорност", добави Демерджиев.

Свързани новини

13.12.2022 17:12

Близо 580 души са арестувани по време на акция Бяло

Видян 3686 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 580 души са арестувани при акцията срещу наркоразпространението, започнала на 7 декември. Образувани са 470 досъдебни производства, каза пред медиите главният секретар на МВР Петър Тодоров по време на брифинг.


„В рамките на акцията в страната са проверени около три хиляди училищни района”, допълни главният секретар Петър Тодоров. Открити са над десет нарколаборатории и помещения за производство на марихуана - в София, Добрич, Варна, Дупница, Тутракан, Силистра, Шумен и други градове.
"Един от приоритетите ни беше хората, които разпространяват наркотици да нямат достъп до нашите деца. В понеделник успяхме да стигнем доста високо в една такава престъпна верига. По темата наркотици сме на едно мнение - че държавата трябва да е безкомпромисна в борбата с престъпността", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.


По думите му случаят в Джулюница, при който са задържани над 200 кг наркотично вещество, е плод на действия, започнали в училището и е резултат на усилия, продължили няколко месеца.
"Темата за наркотичните вещества ще продължи и извън територията на България. Вътрешният министър на Турция получи указания от техния президент да ни съдействат. Особено в борбата с наркотрафика и каналджийството. Турската страна ще проведе необходимите акции и ще бъде безкомпромисна."


"Краткосрочните ни цели са да изтръгнем българските деца от прегръдката на организираната престъпност по линия на наркоразпространението. Дългосрочната цел е да освободим българските граждани от тази напаст. Набелязахме и други теми, които намираме за приоритетни. Днес изразяваме удовлетворение, че 200 000 дози не стигнаха до българските деца. Хората, които се занимават с това, ще понесат своята отговорност", добави Демерджиев.



  Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 много гнило 13.12.2022 18:53

    Защо операцията на Демерджиев е за "бело", а "бело" изобщо не е хванато?! Пак сме скъпи на триците и евтини на брашното, важното е шум да се вдига и работа да се имитира

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни