разходите за отопление

Свързани новини

27.01.2024 07:34

Близо 5000 британци са замръзнали до смърт миналата година заради разходите за отопление

Видян 8069 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последния доклад на Коалицията за премахване на бедността откъм гориво се твърди, че близо 5 000 души са починали в Обединеното кралство през изминалата зима поради това, че са живели в студени и влажни жилища, тъй като не са могли да си позволят нарастващите разходи за енергия.   

Коалицията предупреждава, че рязкото увеличаване на броя на смъртните случаи подчертава необходимостта от модернизиране на жилищния фонд в Обединеното кралство и от прилагане на мерки за намаляване на сметките за енергия.  

Коалицията за премахване на бедността с горива включва, наред с други, Грийнпийс, WWF, Зеления алианс, организацията "Спасете децата" и Age UK. Междувременно в проучване на кампанията "Топло през тази зима" се отбелязва, че смъртните случаи през зимата се увеличават, когато температурата в Обединеното кралство падне под четири градуса по Целзий.

Според Саймън Франсис, координатор на Коалицията за премахване на бедността с гориво, 8,3 милиона възрастни в Обединеното кралство живеят в лошо изолирани, студени и влажни домове, а с понижаването на температурите условията се превръщат от неудобни в "направо опасни".  

"Докато домакинствата се борят, министрите седят със скръстени ръце и оставят въпроси на живот и смърт на случайността. Вместо да вземат мерки по отношение на сметките за енергия, те позволиха на енергийните фирми да започнат отново да използват съдилищата, за да принудят домакинствата да преминат на предплатени електромери, и сега изключиха реформата на енергийните тарифи, за да помогнат на най-нуждаещите се", каза той пред Euronews.



Междувременно експертите предупреждават, че при положение, че сметките за енергия ще останат далеч над нивата отпреди пандемията през тази година и след това, подобни опасности за здравето се очаква да се запазят и през тази зима след поредица от студени периоди.   

Коалицията разкритикува британското правителство за липсата на "смислени" действия за подпомагане на домакинствата, които се борят с повишените енергийни тарифи. Експертите отбелязаха, че длъжностните лица "предпочитат да играят политика с нелепия законопроект за лицензиране на добива на нефт и газ, който няма да направи нищо за подобряване на енергийната сигурност или за намаляване на сметките".   

"Силно сме обезпокоени от степента на незаинтересованост на правителството към благосъстоянието на по-възрастните хора в момент, когато температурите падат доста под нулата", заяви Ян Шорт, генерален секретар на Националния пенсионерски конвент, който е част от кампанията "Топло тази зима".  

Докладът на коалицията също така порицава правителството на Обединеното кралство за отказа му да създаде схема за "помощ за изплащане" на дълговете за енергия, както и за нежеланието му да приложи предложената извънредна енергийна тарифа, целяща да намали сметките за енергия на уязвимите домакинства.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.01.2024 00:01

    Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може=---->> mub.me/bioex

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион