„Тенденциите в демографията обикновено са дългосрочни. За да се промени тенденцията е необходимо достатъчно дълго време“, допълни Атанасов.

Свързани новини

05.10.2022 09:55

Близо 200 населени места нямат нито един жител

Видян 1355 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Близо 200 населени места нямат нито един жител. Те са напълно обезлюдени. Още имат статут на населено място, но административно предстои да бъдат закрити, тъй като няма смисъл от тях“, каза доц. Атанас Атанасов от НСИ по повод данните от преброяването.


„Тенденциите в демографията обикновено са дългосрочни. За да се промени тенденцията е необходимо достатъчно дълго време“, допълни Атанасов.


Той коментира, че застаряващото население у нас не е типично само за нашата държава. Интересен факт е, че като цяло населението намалява, но има отделни области, в които този процес е значително по-бърз.


„Преброяването е нееднократно изследване. Едно преброяване винаги трае няколко години“, допълни още той.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 има решение 05.10.2022 11:41

    Новите избрани с машините и твърдия административен, корпоративен и купен глас и без това са с никаква представителност, най-добре вкупом да ги заселим по тия места, щото те са виновни за обезлюдаването и изтребването на населението чрез корумпираната си и продажна политика. Точно това заслужават, а не да мъдрят поредното предателство и въвличане на и без това малкото оцеляло оттехните набези население във война, в полза на тези, които непрекъснато ги инсталират във властта

  • 001 grainis 05.10.2022 11:01

    Програмата "БГ-Развитие" - bg-razvitie.alle.bg на Института за Биогорива - ibb.alle.bg предвижда умножаване многократно на Брутния ни Вътрешен Продукт , въвеждане на Минимална Заплата от 2,500 Евро и Минимална Пенсия от 1,000 Евро ; връщане на всички емигранти плюс заселване на още 3-4 млн. образовани чужденци ; вдигане на раждаемостта до нивата от 1900 г. - над 40%, формиране на население в България от над 10 млн. души до 2030 г. ; населяване на всички пустеещи села и създаване на изцяло нови, ултрамодерни , по най-високите световни урбанистични еко-стандарти жилищно-индустриални зони, села, градове, инфраструктура. Финансирането на Програмата ще стане по грантова схема на Зеления Трилионен Фонд - green-trillion.alle.bg и се базира на очакваните гигантски приходи от експорт на зелени биогорива, храни и материали, добити в десетки SGBB-Инсталации, които предстои да се изградят из цялата страна - като начало в изостаналите и обезлюдени райони . През 2023-24 г. ИББ, съвместно с Грейнис ООД Водород България и инвеститори от САЩ и Италия, стартира изграждането в ИЗ-Божурище на първата в света Пилотна В-Ферма - vertikalna-ferma.alle.bg , за добив на над 5,000 тона на ден Инженерна, Оранжерийна, 100% СO2-Неутрална, Свръхбързо-Растяща (10см/час) Бамбукова Биомаса - SGBB - horti-energy.alle.bg ; над 1,000 тона на ден Зелен БиоМетан biogas.alle.bg и още толкова OFO-Биогориво - ofomobile.alle.bg , на почти НУЛЕВА Цена - nula-energia.alle.bg , както и на редица Храни - hrani.alle.bg и др . Изграждането на няколко десетки подобни Ферми у нас ще разкрие десетки хиляди нови работни места, ще спре изцяло вноса на Руски и всякакъв друг Газ, Петрол и Храни, ще стартира масово родно чисто производство и Експорт за Стотици Милиарди Евро - в пъти повече от сегашният ни БВП , и ще нареди България сред най-богатите страни в света, в рамките на десетина години .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион