Свързани новини

18.06.2014 11:49

Близо 10 000 чифта чехли – имитация на световни марки задържаха на Лесово

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голямо количество от 9 824 чифта дамски и мъжки летни чехли с фалшифицирано лого на пет световни марки задържаха митническите служители на митнически пункт „Лесово", съобщиха от Агенция „Митници".


Иззети са  5 000 чифта кожени дамски чехли с имитационно лого на  „Chanel",


3 000 чифта мъжки чехли с подправено лого на „Puma",  990 с лого на „Versace", 684 с лого на „Adidas" и 150 чифта също мъжки чехли с лого на „DIOR".


Фалшивите летни маркови стоки са открити при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил със словашка регистрация. Камионът е превозвал текстилни изделия и обувки от Турция за Унгария. При митническата проверката не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словесно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители установяват, че вероятно се касае за фалшификати. За случая ще бъдат уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.


Това е втори случай на спряна от митническите служители на Лесово голяма пратка летни обувки за европейския пазар с подправено лого на световни марки. Наскоро на МП Лесово  бяха задържани други 10 970 чифта модни дамски и мъжки чехли - имитация в товарен автомобил с турска регистрация.


В рамките само на месец митническите служители на Лесово са задържали 20 794  кожени летни дамски и мъжки чехли с фалшифицирано лого на 7 световноизвестни търговски марки, за което са уведомени техните официални правопритежатели, в изпълнение на българското и европейско законодателство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог